Сладоледена торта

  • 2 445
  • 5
 Здравейте!
Искам да ви предложа нещо интересно, което спретнах за Р.Д. на съпруга ми. За жалост обаче не мога да пусна снимка, защото вчера по погрешка изтрих цялата карта на фотоапаратчето и "умрях" от яд! Embarassed #Cussing out
Та, ето я й рецептата:

Сладоледена торта

5 яйца
0,5 л. сметана HOPLA
2 ч.ч захар
1 с.л. какао
2 опаковки бисквити "Фавори"
1 ч.ч. смлени орехи
сушени плодове или 1 бурканче сладко по избор

Сметаната се разбива с миксер за 10 мин.
Белтъците, заедно с 1 ч.ч. захар се разбиват на сняг, а жълтъците се разбиват с другата 1ч.ч. захар и с 1с.л. какао. Двете смеси се прибавят към сметаната, като се бърка внимателно с лъжица.
Към тази смес се добавят начупените на парчета бисквити "фавори", смлените орехи, сладкото /или сушените плодове/ и всичко това се разбърква добре.
После се изсипва в кутия или форма за торта, или пък в по-голяма купа и се слага във фризера.
Престоява около 1 нощ.


Аз изсипах сместта в кръгла купа. След като беше достатъчно стегнала във фризера я обърнах в/у тортена чиния и се получи  като топка. Много е вкусна и току-що си хапнах едно парче! Grinning
Аз правих тортата със сладко от малини и ми дойде доста сладичка, затова ако не обичате прекалено сладките неща, може да намалите захарта!
Дано да ви хареса!
Бон апети!!! eat
Виж целия пост
# 1
Звучи много апетитно! Благодаря за рецептата! Искам само да попитам, желатин няма ли в рецептата? Успява ли да се стегне сместа дори и след дълъг престой в хладилника?
Виж целия пост
# 2
и забравих да поитам за бисквитките? Какви са, за да знам какви да търся. Не са ми известни като марка.
Виж целия пост
# 3
Здравей, Roddy !
Значи, желатин не се използва и въпреки това сместта се стяга. Въпроса е да престои поне 1 нощ във фризер. А бисквитите са едни мънички кръгли, който са залепени 2 по 2 с кремче. Предлагат ги обикновено като бисквити за кафе. От този сорт бисквити се продават й в големи опаковки. Аз също не намерих въпросните "Фавори", но пък взех от Кауфланд някакви други. Имаше ги слепени с различен крем - капучино, лимон, ванилия и т.н.
Дано се сетиш за кой става въпрос!

Тортата наистина става мн. хубава и интересна. За лятото е страхотна, защото има и разхлаждащ ефект, а пък и приготвянето й не отнема мн. време! Мн. съжалявам, че прецаках снимките Embarassed
Мен ме притесняваше как ще я вадя от купата, но преди да я обърна, минах леко краищата с ножче , после я сложих в/у тортената чиния и сложих топли кърпи отгоре /в/у купата/ - всичко беше точно! Peace
Виж целия пост
# 4
ще се пробва  Peace  разкош  Crazy
Виж целия пост
# 5
Ураааааа!  Grinning Успях да си възстановя някой от снимките!
Ето как изглежда тортата!
Да ви е сладко  chef!
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=271570&pid=6816218
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия