Как консервирате готови ястия?

  • 2 573
  • 12
Предстои ни почивка на къмпинг. За мен и партньора ми не е проблем да караме десетина дена на сухоежбина, не мисля обаче, че е полезно за малкия. Та въпросът ми е следния - как да консервирам ястия, които да приготвя вкъщи, преди пътуването? Моя позната казва, че може и в буркан - още докато е топла манджата той се пълни, обръща и като изстине се прибира в хладилника. Дали има друг вариант?
Виж целия пост
# 1
Този е вариантът  Peace Достатъчно бърз и лесен е, за да не се налага да търсиш друг  Grinning
Виж целия пост
# 2
Просто ми се щеше да избегна хлопането на буркани  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 3
Просто ми се щеше да избегна хлопането на буркани  Rolling Eyes

 Joy

А малкият на колко годинки е? Да ти кажа често десетина дни без супа и манджа няма да му навредят - сиренце, хлебче, кашкавал, течности, кисело мляко и всичко ще е ок  Hug
Виж целия пост
# 4
Предстои ни почивка на къмпинг. За мен и партньора ми не е проблем да караме десетина дена на сухоежбина, не мисля обаче, че е полезно за малкия. Та въпросът ми е следния - как да консервирам ястия, които да приготвя вкъщи, преди пътуването? Моя позната казва, че може и в буркан - още докато е топла манджата той се пълни, обръща и като изстине се прибира в хладилника. Дали има друг вариант?

Не топла,а гореща трябва да е манджата.
Друг вариант не мога да се сетя.Можеш да използваш по-малки бурканчета,колкото за едно хранене на детето.
Виж целия пост
# 5

А малкият на колко годинки е?

През есента ще навърши 6. Предполагам, че се вживявам прекалено, ама знам ли - да не вземе да се запече нещо  newsm78
Виж целия пост
# 6
 Ние водихме две годишно дете и го хранихме с домашно приготвена консервирана храна. За по сигурно ,възварявах бурканите в тенджера поне 20 минути и нямаше фалове. Не отнема кой знае колко време...
Виж целия пост
# 7
Моята дъщеря и вкъщи рядко яде готвено, не повече от 3-4 пъти в седмицата  Tired Няма проблем със запек. Може би поради прекомерната употреба на кисело мляко  Grinning
Виж целия пост
# 8
Сухи , инстантни супи , няма ли да свършат работа
Виж целия пост
# 9
През есента ще навърши 6.

О, определно се вживяваш  Grinning След годинка не е проблем на детето да яде сухоежбина или от завденията. За дете на 6 няма какво да го коментираме. По-спокойно го раздавайте, де, ега ти, дете на 6 и консервиране, стига, споко  Hug
Виж целия пост
# 10
Не затваряй нищо с ориз - бомбира , бавно , но сигурно , колкото и да стерилизираш .
Супите да са с фиде . Манджичките с месце , зеленчуци с картофи или със сосче .
Аз пък мисля , че е добре да си хапва домашно сготвена храна .
По морето не се знае на какво ще попадне , а и  има деца с много капризни стомахчета .
Да ти се одриска или да повръща детето си е катастрофа на цялото почивощо мероприятие .
Но , всеки знае себе си !
Весело изкарване !
Виж целия пост
# 11
Също ми предстои пътуване и се чудех как да стерилизирам храната на бебка Rolling Eyes. А месо може ли да се прибави към пюретата и да се затворят горещи бурканите? Ще му стане ли нещо? Колко дни най-много могат да стоят така  в хладилник, не е ли опасно да се разнасят в тези горещини?
Виж целия пост
# 12
Съветвам те да направиш стерилизация - постни 5-10 мин , с месо 20-30 мин .
Така няма да се притесняваш , дори и да няма хладилник ще са ОК за много дълъг период .
Може да стерилизираш в дълбока тенжера или тенекиена кофа с бързовар .
Затваряла съм супички без застройка , карт. яхния , зеле с месо или постно , гювеч , боб , леща , миш-маш , пържени чушки с домат . сос и др. , че мъжо ходи нощни смени и да има какво да си хапва , без да ми се налага да го мисля постоянно , но ме примързява последните години ....много .
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия