Мъжът ми има рожден ден във вторник. Искам да го изненадам с хубава торта, която да направя почти сама. Прегледах с търсачката повечето рецепти за торти, публикувани тук, събрах идеи и сега имам няколко въпроса.
Тортата ще направя с готови блатове, тъй като ме е страх да не се изложа за пореден път.
Избрах два крема - ванилов и шоколадов, които ще мажа между блатовете. Глазурата също искам да е шоколадова. Украсата ще я измисля някак на място. Та ето ги въпросите:
1. В кремовете да сложа ли желатин, за да не се сплеска тортата? Ако да, има ли някакви точно определени пропорции /да не стане прекалено желиран, искам просто да е достатъчно гъст, за да не се разлива/.
2. Как да направя глазурата? С разтопен шоколад и масло или как?
Благодаря предварително за помощта!
Съжалявам за тъпите въпроси, но наистина съм много неука в тази област. Срамота