арония

  • 18 302
  • 19
Сдобих се с 2 кг арония, но не знам какво да я правя. Някой има ли някаква рецепта, с която да ми помогне?   chef Благодаря предварително!   bouquet
Виж целия пост
# 1
Прегледай тук, има няколко предложения за използването и.
Виж целия пост
# 2
Благодаря, labrex!   bouquet
Виж целия пост
# 3
Най-добрият вариант е да изтискаш сок. Ако количеството е много, няма проблем да се замрази.

Трябва да знаеш, че смъква кръвното налягане, но е антиоксидант, което е много полезно.
Виж целия пост
# 4
Най-добрият вариант е да изтискаш сок.

Подкрепям Peace
Виж целия пост
# 5
Майка ми прави сироп от арония, който пием после през зимата и много харесваме.
Виж целия пост
# 6
А някой знае ли как се прави сладко? Колко захар се слага  и плодчетата трябва ли да се мачкат или се слагат цели? Че имам желание и сладко да направя! Flutter
Виж целия пост
# 7
Изнамерих от нета една рецепта за сладко и сега почвам да я приготвям, ще правя и сок.
Виж целия пост
# 8
Аронията е много полезна за зрението, щитовидната жлеза ... Някои я правят на чай, за да не се загубят вкусовите и полезните й качества, други на сок, трети на вино, или на сладко!
Виж целия пост
# 9
Аронията е много полезна за зрението, щитовидната жлеза ... Някои я правят на чай, за да не се загубят вкусовите и полезните й качества, други на сок, трети на вино, или на сладко!

Подпомага и кръвообращението и е плодът с най-много витамин P.
Най-доброто е прясно изцеденият сок. Всякакви други термични обработки унищоважат голяма част от витамините и полезните вещества.
Трябва да се знае и, че действа леко запичащо. Rolling Eyes
Виж целия пост
# 10
Аронията е много полезна за зрението, щитовидната жлеза ... Някои я правят на чай, за да не се загубят вкусовите и полезните й качества, други на сок, трети на вино, или на сладко!

Подпомага и кръвообращението и е плодът с най-много витамин P.
Най-доброто е прясно изцеденият сок. Всякакви други термични обработки унищоважат голяма част от витамините и полезните вещества.
Трябва да се знае и, че действа леко запичащо. Rolling Eyes

Така е!
Виж целия пост
# 11
Момичета,може ли някой да пусне снимка на арония защота незнам какво представлява.Много съм некомпетентна.
Виж целия пост
# 12
Виж целия пост
# 13
Аронията е гъчкана с витамини, два килограма не е много. Можеш да направиш компоти, а после да пиете само сока. Ей сега ще дам линк за сок.
Цитат на: Yasena
Току-що и се обадих да я разпитам по-подробно и ми каза така - плодовете се смилат  на машинката за месо (ако искате да изкарате повече сок, можело да се сипва при меленето малко вода),смляното се слага в тензухена кърпа или каквато и да е там подходяща за изцеждане и се оставят, например за една нощ, да се изцеди добре сока.След това в полученото количество сок се сипва захар в съотношение 1:1 (не се стряскайте, това е концентрат който се разрежда с вода преди да се поднесе на масата, каза че оригиналната рецепта била дори 1:2, но ние не обичаме чак толкова сладко).Такаааа, разбърква се добре до разтварянето на захарта, след което се загрява на котлона докато стане горещо, но не и да завира.Горещият сироп се налива в предварително загряти шишета (тя каза че ги загрява във фурната), затварят се и се оставят в легнало положение.
Ами това е, ако нещо не съм обяснила както трябва, питайте.Баба ми много се израдва като и казах, че съм и похвалила сока в интернет и ми повтори рецептата поне 4 пъти, голяма е скица  Laughing
Я, то можело и от друг форум да се цитира, да ме извинява Ясена от форума на цветарките. Mr. Green
Виж целия пост
# 14
labrex,благодоря за снимката.Виждала съм този плод но несам знаела,че това е арония.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия