Търся помощ за 2 много "вкусни" въпроса?!

  • 2 335
  • 16
Единият е свързан с това -  http://i.timeinc.net/recipes/i/recipes/su/06/10/cupcakes-su-524156-l.jpg ? Как се прави? Изключвам варианта, при който кексчето се пълни с крем с помоща на шприц,след като вече е изпечено,иска ми се да знам как става това. Дано някой да знае и да сподели.  Embarassed
 
А втория въпрос е - как се постига и от какво се прави тази глазура - http://kitchenmusings.typepad.com/my_weblog/images/2008/02/24/cupcakes3a.jpg , http://www.lostateminor.com/wp-content/uploads/2008/05/cupcakes-1.jpg , http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/56/Chocolate_cupcakes.jpg , http://www.foodiechat.com/wp-content/uploads/2008/03/cupcakes.jpg , http://www.dublincupcakes.com/images/wedding-cupcakes.jpg ? Има още много снимки, но мисля, че тези са достатъчни, за да покажат какво търся. Иска ми се да знам от какво да си направя тази вкусотия, но не искам сметана. Според мен това е някакъв крем, но не мога да гадя и за това се обръщам към вас.  Embarassed

Дано някой може да ми помогне.  Praynig smile3525 Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 1
Eeeeeeeeee, никой ли не знае как се правтя тези "дяволии"  Mr. Green ? Виждам, че темата е четена, а никой не пише нищо. Жалко, дано някой да се отзове.  Embarassed  Embarassed  Embarassed
Виж целия пост
# 2
Гери , според мен това са си най-обикновени кексчета и то именно с различно оцветена сметана .
Ъгъла на снимане , осветление и прочие трикове те карат да си мислиш , че е нещо супер засукано .
Прости кексчета с шприцнати розички , а онзи пълнеж е някакво кремче , по всяка вероятност на сметанена основа цръцнато вътре .
Нищо особено , ама май ти се яде та две не виждаш , а ?!! Ха-ха-ха...душичка , тичай до някое магазинче и си вземи нещо да се потушиш .
Тия сайтове със снимки ще ни довършат в жегите ....
Виж целия пост
# 3
Това е рецепта на di ani от Гответе с мен, надявам се да не се разсърди   bouquet На снимката мъфините приличат на тези, които си показала, но са с бели с шоколадов пълнеж :


Мъфини с шоколадов пълнеж и портокалов аромат

За 1 форма, т.е. за приготовление на 12 кексчета, са необходими следните  продукти:
• 250 гр. брашно -  2 ч.чаши от 200 мл.
• 2 ч. л. (1 пакетче) бакпулвер
• 3 средни яйца
• 200 гр. кисело мляко и сок  50 мл.  портокал до получаване на 1 ч.чаша
• 130 гр. захар 3/4 ч.чаша
• 120 мл. олио и масло /стопено/ 50:50
• 100 гр. шоколад -  50 гр. едро настърган /с белачка за картофи/ и 12 малки блокчета
• кора на 1 портокал
Първо формата се намаже с масло, формата се поставя в хладилника. Така охладеното масло ще проникне по-бавно в тестото, а кексчетата ще придобият хрупкава коричка и ще се извадят по-лесно от формата.
Технологията е известна - Първо, всички „сухи“ съставки, като брашно, бакпулвер, захар, настърган шоколад, кора от портокал се смесват. Разбиват се 3 - те яйца към тях се добавят  „мокрите“ - олио и масло, кисело мляко и сока.  След това „сухите“ се прибавят към „мокрите“ и се разбъркват достатъчно добре / не се бърка много/ . Пълнят формичките на части - първо тесто  - блокче шоколад - тесто.
Пекат се в предарително загрята 180 гр.С 20-25 мин.
След изстиване /първо 10 мин. във формата/ се гаранират по желание с разтопен  шоколад
Виж целия пост
# 4
А тази е на petrina:

Шоколадови мъфини с кокосов пълнеж


2 белтъка
1 яйце
1/3 ч.чаша ябълков сок/ неподсладен//може да го замените с прясно мляко/
1 ч.лъжица ванилия
1 - 1/4 ч.чаша брашно
1 ч.чаша захар
1/3 ч.чаша какао
1/2 ч.лъжица сода
3/4 ч.чаша кисело мляко
за пълнежа:
1 ч.чаша рикота или извара
1/4 ч.чаша захар
1 белтък
1/3 ч.чаша кокосови стърготини
1/2 ч.лъжица кокосова или бадемова есенция
и пудра захар за поръсване отгоре/ пожелание/

Смесете белтъците, яйцето, сока/прясното млякото/ и ванилията. Смесете брашното, содата, какаото и захарта, постепено сипвайте към яйчената смес като прибавяте заедно с тях и киселото мляко.
Намаслете леко формичките за мъфините и сипете по-малко от една супена лъжица от сместа.
В това време разбийте в друга купа рикотата/изварата, белтъка докато се смесят добре. Прибавете кокосовите стърготини и есенцията.
Сипете със супена лъжица от бялата смес върху кафявата във формичките. Сипете върху нея оставящата шоколадова смес.
Печете в загрята фурна на 180 за 28-33 мин./ при мене за 20 мни./или до като се изпечат. Извадете охладете за 5 мин. Извадете от формите и поръсете с пудра захар.




Виж целия пост
# 5
Като напишеш в Гугъл "cupcakes"  , ще ти остане само да си харесаш рецепта и да я преведеш.Има с разни кремове шприцовани отгоре , със смес подобна на тази за целувки , изобщо изборът е огромен !  Peace

Това е рецептата на кексчето от първия ти линк , само някой да ти я преведе ! Вероятно е описано и как кремът се озовава вътре !  Mr. Green


Devil's Food Cupcakes with Marshmallow Filling





Ingredients

3/4 cup (3/8 lb.) butter, at room temperature
1 1/2 cups sugar
2 large eggs
2 cups all-purpose flour
1/2 cup Dutch-process unsweetened cocoa
2 teaspoons baking powder
1/2 teaspoon salt
1 cup milk
1 jar (7 oz.) marshmallow cream
Chocolate Cream Cheese Frosting


Preparation

1. In a bowl, with a mixer on medium speed, beat butter and sugar until smooth. Add eggs, one at a time, beating well after each addition and scraping down sides of bowl as needed.

2. In another bowl, mix flour, cocoa, baking powder, and salt. Stir in half the flour mixture into butter mixture. Stir in milk just until blended. Add remaining flour mixture and stir just until incorporated. Spoon batter equally into 16 muffin cups (1/3-cup capacity; cups should be almost full) lined with paper baking cups.

3. Bake in a 350º regular or convection oven until tops spring back when lightly pressed in the center or a wooden skewer inserted into the center comes out clean, about 20 minutes. Let cool in pans on racks for 5 minutes; remove cupcakes from pans and set on racks to cool completely, at least 30 minutes.

4. With a small, sharp knife, cut a cylinder about 3/4 inch wide and 1 inch deep from the center of the top of each cupcake. Trim off and discard about 1/2 inch from bottom of each cylinder. With a knife, hollow out a small cavity inside each cupcake.

5. Spoon marshmallow cream into pastry bag fitted with a 1/2-inch plain tip. Twist end of bag tightly to secure. Place tip in cavity of one cupcake; without moving tip, squeeze filling into cavity, to 1/4 inch from top. Repeat to fill remaining cupcakes. Insert cake cylinders into holes.

6. Spoon chocolate cream cheese frosting into another pastry bag, fitted with a 3/4-inch star tip, and pipe onto tops of cupcakes, or spread on cupcakes with knife.

Yield

Makes 16 cupcakes
Виж целия пост
# 6
Гадост, Марсшмалоу крем.ъх. Ще се наложат модификации. С такова хранехме ракуните навремето.
Виж целия пост
# 7
 Joy Joy Joy В темата за тортичките ги използват често в покритията ! И аз не ги харесвам !   Confused
Виж целия пост
# 8
Joy Joy Joy В темата за тортичките ги използват често в покритията ! И аз не ги харесвам !   Confused

Аз пък толкова ги обичам тия бонбонки! И разните му там желирани - всякакви разновидности. Embarassed
Виж целия пост
# 9
Нищо не пречи sugar_geri да си направи оригиналната рецепта и тогава да си преценява.Аз да си кажа честно не съм ги яла върху торта и може би там вкусът им е различен ?!  newsm78 Не знам ! Трудно начинание ми се вижда да правя такива торти , като момичетата в темата !  Confused
Виж целия пост
# 10
За тези :



Ето кой и защо ги е направил - http://www.foodiechat.com/category/dessert/ и тук някъде е рецептата за тях , но коя точно не ми е ясно - http://www.nigella.com/recipes/index.asp?search=1&Course=0&a … ;Keywords=cupcake
Виж целия пост
# 11
За тези :




Recipe for Chocolate Cupcakes


Ingredients:

1 stick Butter, room temperature
1 1/4 C. Sugar
2 Eggs, room temperature
3/4 C. Flour
1 t. Baking Powder
1/4 t. Salt
1/2 C. Unsweetened Cocoa Powder * You always hear people say this, but truly, using the best cocoa powder you can afford makes a world of difference...1/2 C. Whole Milk
1 t. Vanilla

Yield: 12-14 cupcakes.

Method: Preheat oven to 375 degrees, then turn it down to 350 just prior to baking

1. Beat the butter with an electric mixer until it is soft, then add sugar. Beat about 3 minutes.
2. Add the eggs, one at a time beating until they are well combined.
3. In a separate bowl, combine the dry ingredients and whisk them to incorporate them.
4. Add 1/3 of the dry ingredients to the butter and sugar and beat it just to combine. Add 1/2 of the liquids (milk & vanilla), scrape down bowl and beat to combine. Continue adding the dry and wet ingredients alternately making sure you END WITH THE DRY.
5. Fill muffin tins 2/3's of the way and bake for about 20-22 minutes. Allow to cool, then frost.
Виж целия пост
# 12
За къпкейкс може да се използва всякакъв гъст крем. Печеш си каквито искаш кексчета и вече импровизираш с крема - дали ще разбиеш сметана и ще я добавиш към крем ванилия, дали ще използваш крема сирене+ течна сметана +разтопен шоколад. Кремът може да се шприцова, може и да се намаже с лъжица или нож, да се украси.
Виж целия пост
# 13
Момичета, толкова съм ви благодарна, ама много, наистина много. Много сте мили. Ще импровизирам май някой път и ако резултатът е добър, ще се отчета.  Simple Smile Още веднъж искам да благодаря на всички отзовали се на може би тъпите ми въпроси.  Embarassed   smile3525   smile3525   smile3525
Виж целия пост
# 14
Аз преди съм го пробвала номера с блокчето шоколд в кексче, но нещо не ми се получи и си остана твърдо, чудно защо.  newsm78  А иначе, аз ще се пробвам да си преведа рецептите, мисля, че се справям успешно с английския.   Simple Smile Blush  Simple Smile Дано в най-скоро време да си спретна едни cupcakes  Mr. Green и само да се получат, ще покажа.  Peace

Доколкото разбрах от рецептата с пълнежа - изрязва се цилиндърче отгоре на кексчето, леко се издалбава, пълни се и отгоре се слага "капачето", накрая вече е глазурата. Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия