Лятна салата

  • 839
  • 1
Лятна салата с портокал, грейпфрут и чери домати, гарнирани с пилешко филе
Продукти:
200 г пилешки гърди
15 чери домати
3 глави пресен червен лук
2 люти чушки
2 портокала
1 грейпфрут
1 радичо
1 червена салата
1/2 салата айсберг
1/2 връзка рукула
кората от 1 лайм
кората от 1 портокал
4 - 5 с. л. зехтин
захар и сол на вкус
за мариноване на месото:
10 - 15 листа розмарин
1 глава чесън
сокът от 1 лайм
Начин на приготвяне:
1. Чесънът се нарязва на едро, полива се с лимоновия сок, ароматизира се с наситнения розмарин. Вътре се мариноват пилешките гърди и се оставят да престоят два часа. След това се изпичат на грил тиган.
2. Салатата и рукулата се накъсват в купа. Добавя се портокаловата кора и филетираните портокали и грейпфрут, като накрая останалият сок на портокал се изцежда. Добавя се накъсаното радичо, наситнената салата "Айсберг" и нарязаните на половинки чери домати. Полива се със зехтин и се добавя настърганата кора на лайма, наситнената зелена част на лука, тънките ивици люти чушки, посолява се.
3. Главите на лука се нарязват на тънки ивици, запичат се върху сух тиган /този, на който са изпечени пилешките гърди/, като се поръсват със сол и захар.
4. Салатата се сервира, като се декорира с парчета пилешки гърди и ивици изпечен лук.
Виж целия пост
# 1
Градинарска салата със заливка от сирене

Продукти:
250 г зелен фасул
200 г царевица
4 - 5 зелени чушки
2 тиквички
2 домата
за заливката от сирене:
100 г овче сирене
1/2 кофичка кисело мляко
4 клонки магданоз
4 клонки копър
2 - 3 с.л. олио
1 –1 1/2 с.л. винен оцет
2 ч.л. горчица
1/2 ч.л. лимонова кора
сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Фасулът се сварява в посолена, вряла вода, за 15 минути
2.Тиквичките се остъргват и нарязват на малки кубчета. Бланшират се за 1-2 минути във вряла вода. Охлаждат се със студена вода.
3. Доматите се облеват и почистват от семето. Месестата част се нарязва на ивици. Чушките се нарязват на колелца
4. Сиренето се смачква с олиото, налива се киселото мляко. Разбърква се и се добавя горчицата, оцета и солта. Поръсва се с наситнените копър и магданоз, лимонова кора. Разбърква се.
5. Всички зеленчуци се разбъркват в салатиера и преди сервиране се полива с дресинга. Поръсва се с пера пресен чесън или самардала.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия