Въпрос заПилешка яхния

  • 3 081
  • 23
Ще готвя пилешка яхния с грах.Месото предварително вари ли се или направо се вари със яхнията.Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 1
както решиш  Peace

ако е сурово се слага в началото, ако е сварено - накрая, колкото да поеме ароматите.
Виж целия пост
# 2
както решиш  Peace

ако е сурово се слага в началото, ако е сварено - накрая, колкото да поеме ароматите.
А като е сурово трудно ли се обезкостява в суров вид
Виж целия пост
# 3
Както е казала Ася и по двата начина става,но на мен лично ми харесва,а и ми е по-вкусно,ако месото се  сложи сурово.Яхнията става по-ароматна.


Месото(ако е пиле - бутчетата) го задушавам с една глава лук,1 морков,колкото да си промени цвета и да се запечата.Доливам вода да се покрие и варя.После слагам другите неща и така нататък....
Виж целия пост
# 4
Както е казала Ася и по двата начина става,но на мен лично ми харесва,а и ми е по-вкусно,ако месото се  сложи сурово.Яхнията става по-ароматна.


Месото(ако е пиле - бутчетата) го задушавам с една глава лук,1 морков,колкото да си промени цвета и да се запечата.Доливам вода да се покрие и варя.После слагам другите неща и така нататък....

Както си е цяло бутчето така ли го задушаваш
Виж целия пост
# 5
Бутчето се състои от две части:горна и долна.Двете части трябва да са разделени иначе е по-трудно да се манипулира(да се обръща,разбърква...)Не се обезкостява,защото костите дават също вкус и плътност на вкуса  Peace
Виж целия пост
# 6
Аз си я правя по друг начин -
сварявам пилето и го обезкостявам , където позволява .
Прецеждам си булъона и си го запазвам .
Задушавам лук , моркови , червен пипер и доматено пюре , заедно със сол , черен пипер и една лъж. "Вегета". Когато кипне наливам от булъона . След като заври слагам месото и една кутия  грах от консерва . По желание си сгъстяваш с брашно . Накрая се поръсва с нарязан на ситно магданоз .


Аз не обичам да готвя сурово пиле , защото при варенето отделя доста гадости  Confused това разбира се си е лично мой предрасъдък ...
Виж целия пост
# 7

Аз не обичам да готвя сурово пиле , защото при варенето отделя доста гадости 

За препенване не си ли чувала?  Laughing За какво служат, мислиш, дупчените лъжици?  Wink Laughing
Виж целия пост
# 8

За препенване не си ли чувала?  Laughing За какво служат, мислиш, дупчените лъжици?  Wink Laughing

за ядене на курбан  Laughing Laughing Laughing Laughing

Съжалявам, клавишите сами  Embarassed

Ето моята Яхния от пиле с картофи и бамя - което ти е излишно, просто не го слагай  Peace
Виж целия пост
# 9
Ето моята Яхния от пиле с картофи и бамя - което ти е излишно, просто не го слагай  Peace
Ауу ще се пробва задължително. Чудно изглежда, а аз как обичам бамя .....
Виж целия пост
# 10

Аз не обичам да готвя сурово пиле , защото при варенето отделя доста гадости 

За препенване не си ли чувала?  Laughing За какво служат, мислиш, дупчените лъжици?  Wink Laughing

Чувала съм разбира се ...
Вярно е , че не може всеки да е специалист като теб  Rolling Eyes , но как се препенва все пак , когато освен пилето си наслагал и другите неща ...



Виж целия пост
# 11
ето и моята рецепта, знам я от баба ми, който ми е опитал манджата, си е облизал пръстите Peace
Половин разфасовано пиле го сварявам предварително, но бульона не го ползвам после
Задушавам под капак глвава лук и морков
Добавям червен пипер
Доливам вряла вода и добавам сол
Слагам вътре пилето и няколко картофа, нарязани на по-едри парчета
Слагам 1-2 настъргани домата, зависи от големината им
Размивам една с. лъжица брашно и добавам към манджата
като изключа котлона слагам повечко накълцан пресен копър  chef
Наистина е страхотна гозбата-пробвай bowuu
Виж целия пост
# 12
Знаех си,че ще забравя нещо ooooh!
Заедно с картофите и пилето слагам и замразен грах около половин пакет, желателно е даже да е Бондюел, защото съм сигурна,че няма да има накрая хрупкави зърна Sunglasses
Виж целия пост
# 13

за ядене на курбан  Laughing Laughing Laughing Laughing


Вярно, беее...  ooooh! Joy


Вярно е , че не може всеки да е специалист като теб  Rolling Eyes , но как се препенва все пак , когато освен пилето си наслагал и другите неща ...


Жалко, че днес си си забравила чувството за хумор.  Confused
Ако сложиш да вариш първо месото, след като заври, спокойно можеш да му обереш пяната.Чак когато стане бистър бульона, прибавяш зеленчуците и подправките.

ПП Забравих да напомня, че ако запържиш леко месото, преди да налееш водата, само колкото да се "запечата", при варенето няма да се образува пяна. Аз лично рядко запържвам, затова ми се налага да препенвам.
Виж целия пост
# 14

Жалко, че днес си си забравила чувството за хумор.  Confused


Възможно е . Случва ми се от време на време  Confused

Освен това споделих , че това е си е мой предрасъдък ...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия