Рамен - супа от китайско фиде

  • 19 966
  • 47
Търся рецепта за тази супа. Намерих това в нет-а, но зная, че тя търпи и други варианти. Имате ли подобни рецепти? А дали ще открия всички необходими продукти Rolling Eyes? Помогнете на една майка, чийто син се е запалил по тази невиждана и нечувана от мен супа!  Laughing

За 1 порция:

Продукти:
40 г фиде рамен
15 г печурки
10 г моркови
10 г спанак
15 г тиквички
10 г маринован бамбук
15 г праз, само бялото

за бульона:
200 г силен месен бульон, без сол и други подправки
15 г соев сос
10 г мирин
няколко капки сусамово олио

Приготвяне:
Зеленчуците и гъбите се нарязват така, че да е удобно да се хващат с пръчици.
Бульонът се кипва, в него се слагат фидето и морковите и се вари 5 мин

След това се добавят гъбите и маринования бамбук, а след минута - празът, тиквичката и спанакът.
Вари се още 1-2 мин, подправя се със соев сос, мирин и сусамово олио.

В готовата супа може да се добавят и други съставки, като нарязан омлет, или пилешко филе.
Виж целия пост
# 1
вярно, че последните седмици всички към Китай гледахме, ама не омаловажавай съседите де  Peace

фидето Рамен, както и мирина са типично японски нещица... Wink

П.П. супата не съм я готвила  Blush
то това фиде навсякъде можеда се сложи, не вярвам да има една "истинска" рецепта за таз супа ...
Виж целия пост
# 2
Супата разбрах, че е китайска, но японците са си я дообогатили.
Така че това си е китайско-японска супа Laughing.

А синът ми обожава всичко японско.  Rolling Eyes Дори се опитвал да я приготви с приятели, но нещо не му се е получила.

Той не обича спанак и тиквички, за това питам за други вариянти!  Peace
Виж целия пост
# 3
 а като коя супа трябва да се получи?

ето ти малко инфо, незнам дали си го намерила:

има 4 различни вида супи с рамен:

tonkotsu - бяла, млечна супа, типична за южна Япония. бульонът се приготва от свински кокали (варят се между 4 и 8 ч.  Shocked)

shoyu - на основата на пилешки бульон със соев сос

miso - на основата на 1 oт горните 2 упоменати бульона с паста от мисо

shio - бистра супа, солена  newsm78, често сервирана с масло или царевица.

със зеленчуците може да се вариира, но задължително се слага соеви кълнове, пресен лук, печено свиснко от корема на тънки ивички и омлет на тънки ивички.

за tonkotsu ramen  намерих рецепта, ама се различава от твоята...
Виж целия пост
# 4
Здравей Бо_!

Права е asyalein - рамен си е типично японско наименование. Може и да е превзето от Китай, но китайците сигурно му казват по друг начин.

Общо взето ако запазиш подправките, които си изброила за бульона, може да сложиш зеленчуци по ваш вкус . Може да сложиш и късчета месо или тофу. Ако питаш мен - един китайски микс от зеленчуци ще ти свърши чудесна работа!

Успех!

ПС. Сина ти има добър вкус за храна!  Hug Grinning
Виж целия пост
# 5
за tonkotsu ramen  намерих рецепта, ама се различава от твоята...

Дай рецептата за tonkotsu ramen. Ще му предложа няколко рецепти - да си избере!  Laughing


Това е клипа, който той ми показа. http://www.youtube.com/watch?v=SWPptaQqaVc&NR=1

natalyna , явно си запозната. Дали ще мога да намеря всички продукти? Мисля да пробвам в Пикадили.  Rolling Eyes

Виж целия пост
# 6
Ами аз за съжаление не живея в България и не знам дали ще намериш всичко. Тук продават японски продукти по интеренет и понякога могат да се намерят в магазините за здравословни храни. Рамен не съм намирала, аз си купувам редовно мисо(много го обичам), нори, сусамово олио, черен сусам и разни подправки. Обичам японската кухня, но много продукти липсват а и са скъпи!
Виж целия пост
# 7
Бо, тези рамен-спагети са Fast food-a на Япония Wink

като гледам как бяха напълнили копанките  ooooh!

ето ти рецептата, дано е търсената  Laughing
намираммного общи неща между нея и видеото

TONKATSU-SUPPE (за ок. 1,5 л):
1 кг. свински кокали (ton-kotsu), на парчета
2 л вода (mizu)
6 скилидки чесън (gaarikku)
1 лук

YAKIBUTA (NIBUTA):
600 гр. свинско месо (buta-niku)
1/3 купичка (???) мирин
сос Уочестър
1 парче джинджифил (ne-shooga, jinjaa)
соев сос

гарнитура:  Laughing
4 пакетчета (???) рамен
200 гр. соеви кълнове(moyashi)
1 стрък пресен лук (negi)

Приготовление:
TONKATSU-SUPPE
в тебджера се слага да заври водата. добавят се кокалите, обеленият цял лук, чесънът.
3 часа се вари и постоянно се маха пяната.
след това бульонът се прецежда.

YAKIBUTA (NIBUTA):
месото се реже на парчета. Бульонът се слага да заври и се добавят парчетата месо.
вари се още 1 час като пак се отпенва.
след това месото се изважда от бульона.

в друга тенджера се смесват соевият сос, джинджифилът на филийки, Уочестър-сос.
добавя се месото и без капак се вари 20 мин. като често се разбърква.
после месото се реже на парченца.


SUPPEN-EINLAGE:
соевите кълнове се попарват за 1 мин. във вряла вода.
във вряща вода се сваряват за около 1-2 мин. рамен-спагетите.
прецеждат се и се разпределят по купичките.

долива се от бульона, слага се месото, кълновете, поръсва се с пресния лук и черен пипер.


препоръчвам ти да си намериш качествен соев сос Peace
аз съм доволна от Kikkoman, макар че е по-скъп, но и вкусът му е различен. Peace
сигурно знаеш, че мирин е вино за готвене, и то не е хич евтинко  Rolling Eyes

успех и се похвали, моля  Simple Smile
Виж целия пост
# 8
като гледам как бяха напълнили копанките  ooooh!

Нали  Laughing ?

Благодаря ти, asyalein   bouquet Ако се получи добре, ще се похваля.  Crazy

Тая супичка ще ми отнеме цял ден, май.  Rolling Eyes
Ама, нали се хванах на хорото... ще я направя през почивните дни. Дано намеря всички продукти. Пък и да не сложа от всичко, няма да е кой знае каква загуба предполагам!  newsm78

 
Виж целия пост
# 9
Пък и да не сложа от всичко, няма да е кой знае каква загуба предполагам!  newsm78

важното е копанката да е пълна  Joy

в интернет пишеше, че TONKATSU се приготвя само в заведенеията където се сервира.
точно, защото отнема много време, а там варят в казан, както видя... Wink

иначе имало много инстантни варианти, които се приготвяли за 2 мин.

незнам дали в Бг ги има, тук със сигурност, но аз не ги купувам, че са с глутамат  Peace
Виж целия пост
# 10
Пък и да не сложа от всичко, няма да е кой знае каква загуба предполагам!  newsm78

важното е копанката да е пълна  Joy

в интернет пишеше, че TONKATSU се приготвя само в заведенеията където се сервира.
точно, защото отнема много време, а там варят в казан, както видя... Wink

А ти в какво мислиш, че готвя на гладниците ми - 5 членно семейство и само аз съм жена Rolling Eyes? Двама тийн-ове, един голям и един малък 2 годишен мъж!  Crazy Точно в казан!  Laughing
Виж целия пост
# 11

А ти в какво мислиш, че готвя ... Точно в казан!  Laughing

хвани тийновете да документират със снимки процедурата по готвенето  Joy
успех  Peace
Виж целия пост
# 12
Бо, наготви ли супата  Laughing

чакам отзиви, половинката я хареса, че нямала много вода  Joy
Виж целия пост
# 13
половинката я хареса, че нямала много вода  Joy

 Joy Joy

Не, не можах да направя нищо този уикенд. Дори и за продукти не намерих време, да отделя и накупя.
Ако ти пробваш преди мен - пиши отзиви.
Така като гледам и другата седмица няма да имам време.
Абе все някога ще стане, ама съжалявам, че не мога по-бързо. Наистина времето необходимо да се наготви е адски много, а аз нямам свободни дни освен събота и неделя / че и те не са свободни  Sick/.
Виж целия пост
# 14
Брей, колко интересно.
Жалко, че скоро ми започват лекциите и хич не се вижда кога ще мога да опитам да я сготвя тази чудесия. newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия