Издирвам една гръцка рецепта за нещо като кебап

  • 1 646
  • 9
 В Солун ядохме една вкусотия, но не се сетихме да запишем името на ястието  ooooh! и вече втори ден се опитвам да издиря рецептата, но не успявам. Много ще съм благодарна ако ми помогнете да разгадая таз манджа - в глинен съд имаше канапе от патладжан и картофи, отгоре беше месото - задушено телешко, на по-едри късове с червен сос /домати, пипер/ и изразен вкус на канела, всичко това поръсено с много твърд кашкавал /или пък някакво местно сирене беше Thinking/.... Ми това е, помощ.......!
Виж целия пост
# 1
Здравейет мами!На мен ми е интересно как се казва този гръцки кашкавал(или сирене  newsm78).Ние също хапвахме ястие поръсени с тяхното кашкавалче в Гърция,но дали нещо подобно можем да намерим в България????
Виж целия пост
# 2
Да не е обикновен пармезан?  newsm78

Има един такъв на люспи, но от Италия си го взех....  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 3
Здравейет мами!На мен ми е интересно как се казва този гръцки кашкавал(или сирене  newsm78).Ние също хапвахме ястие поръсени с тяхното кашкавалче в Гърция,но дали нещо подобно можем да намерим в България????

Да не би да сте яли кефалотири? Това е твърдо жълто сирене с остър вкус.
Виж целия пост
# 4
Да не е обикновен пармезан? 
Не е, няма нищо общо нито с вида, нито с вкуса на пармезана. Може би нещо като твърда гауда, вкуса му е мек, няма остър аромат.
Виж целия пост
# 5
Ами аз имам една книжка с гръцка кухня освен да я попрелистя да потърся Rolling Eyes
Виж целия пост
# 6
С рецепта за това ядене, но мога да ти помогна, въпреки че живея дълго време тук, не съм го срещала.
На гръцки сирене е тири, а кашкавал-касери. Този кашкавал ,за който говориш е или кефалотири и гравиера. Обикновено са светло жълти, пикантни и твърди. В България не съм ги виждала по магазините.
Виж целия пост
# 7
В "345" в софия ги има
Виж целия пост
# 8
На мен ми прилича на някаква леко изчанчена модификация на гръцката мусака - тя е точно такава, с картофи и патладжани, които са предварително изпържени. Мусаката се прави с кайма - или накълцано телешко - запържва се с домати и се прибавят подправки и канела. И накрая има последен пласт като заливка (нея никога не успявам да я догодя), може да се сложи и кашкавал.
Виж целия пост
# 9
На мен ми прилича на някаква леко изчанчена модификация на гръцката мусака - тя е точно такава, с картофи и патладжани, които са предварително изпържени. Мусаката се прави с кайма - или накълцано телешко - запържва се с домати и се прибавят подправки и канела. И накрая има последен пласт като заливка (нея никога не успявам да я догодя), може да се сложи и кашкавал.

Аз стигнах до извода, че е явно някакъв специалитет на заведението - никъде не откривам такова ястие. Вярно, че съставките са подобни на гръцката мусака, но почти нищо общо нямат на вкус Confused.

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия