Преса за спагети

  • 6 522
  • 10
Пуснах темата преди няколко дни в "Нашият дом", но никой не ми отговори. Надявам се тук някой да се включи.

Интересува ме всичко относно тази машинка! Как се приготвя тестото? Веднага ли след това трябва да се сготви или може да се съхранява както спагетите от магазина? И най-вече - лесно ли се правят домашни спагети с нея или е поредния уред, който отлежава в шкафа?


Виж целия пост
# 1
Нямам такава преса и не бих си купила, едно, че ми се струва безсмислена играчка, при положение, че по магазините има хубави спагети, второ, че вкъщи не ги ядем чак толкова често, за да си купувам и техника за тях и трето, познавам хора, които произвеждат спагети и от тях знам, че това не е толкова проста работа.  Laughing
Макаронените изделия се правят от специален сорт твърда пшеница, а по магазините не съм виждала такова брашно. С обикновено няма да се получи добър резултат - ще се разкашкат.
Но ако у вас консумирате често спагети, що не - купи си.  Peace
Виж целия пост
# 2
машинката не е само за спагети да се разточват.. с нея може да се разточи и всякъв друг вид тесто..

иначе Тесто за паста 1

на  100 г брашно
1 яйце
1 ч л  л.зехтин
ако трябва 1-2 с л вода
щипка сол

това тесто е универсално, може да се приготвя от него всякакъв вид паста, тортелини или равиоли...

ТЕСТО за паста 2

на 400 г брашно
3 яйца
щипка сол
няколко лъжици вода

. това тесто е за кори за лазаня

Тесто за паста 3

400 г брашно
13 жълтъка
щипка сол


. Тази паста се използва за талиони, талятеле, с рагу (рибно или месно).. също така могат да бъдат приготвени малки равиоли...
щепотка соли

ТЕСТО 4

200 г брашно
200 г семолина (грис)
3 яйца
щипка сол

Идеално тесто за спагети..

** Всяко тесто трябва да се омеси до еластично тесто .. като преди разточването се оставя да "почине" 30 минути  под кърпа..


Вярно е, че има спагети по магазините.. но не може да се сравни с прясно приготвена паста( няма значиение от вида спагети.. фузили.. пене.. и т.н) в домашни условия..
Семолината е тук е грис най-обикновен смлян ситно.. Аз съм правила домашно фиде за супа.. спагети и кори за лазаня с тип 500 и грис на бг фирми и са се получавали идеални
Виж целия пост
# 3
Как' Сийке, marabu, благодаря ви, че се включихте!

Мarabu, само не разбрах - след като разточа тестото с машинката, какво правя с него, пека ли го предварително, суша ли го по няакъв начин  newsm78?  Ако е за фиде или спагети, примерно. А за лазаня корите?   
Виж целия пост
# 4
Може ли да сложите снимка на тази машинка  newsm78
Виж целия пост
# 5
след като разточа тестото с машинката, какво правя с него, пека ли го предварително, суша ли го по няакъв начин  newsm78?  Ако е за фиде или спагети, примерно. А за лазаня корите?   

суши се Peace
но не чак толкова като тези в магазина  Mr. Green, няколко часа им трябват обаче....
Виж целия пост
# 6
Обикновено за спагети. фиде и т.н се овалват леко в грис или брашно.. след което се изсушават - най-добре да става на сушилка (тоест да висят на пръчка) след изсушаването се съхраняват в плътно затворена кутия или пък да се замрази ...

а може да се постави в набрашнена тава и да се замрази във фризера.. след като замръзне се прехвърля в кутия с плътно прилягащ капак и пак съхранява във фризера

Корите за лазаня - като се разточи през машинката тестото .. се изрязват корите и се варят в кипяща вода за около 3 минути, след което се потапят в студена вода и се поставят върху кухненска кърпа за да се отцедят..
Виж целия пост
# 7
Може ли да сложите снимка на тази машинка 

виж тук, има различни видове http://www.viecokitchen.com/pasta.htm

http://www.dkimages.com/discover/Home/Food-and-Drink/Cooking/Foo … /Pasta/index.html
Виж целия пост
# 8
Ей на това му казвам играчка  ooooh! Който има време и желание обаче- успех Simple Smile
Виж целия пост
# 9
Боже, Божее и такова нещо ли имало ooooh! В България има ли ги, че се заинтригувах?
Виж целия пост
# 10
Да, В магазините TCM - 49 лв. Изглежда наистина е голяма играчка 

Thinking
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия