Патладжан на фурна-спешно питане

  • 53 808
  • 11
Купих няколко патладжана, и поради липсата на чушкопек, ги сложих във фурната, но на режим горно нагряване. Питането ми е, да включа ли и долния реотан? И на колко градуса? Сега е на 250...
Виж целия пост
# 1
Ако е само горно, после си ги обърни. Ако и двете - не обръщай. Не се притеснявай за градусите. 250 е доста, сложи ги на 200, печи до изгаряне на коричката  Peace
Виж целия пост
# 2
И аз ги пека във фурната на 220 градуса с двата реотана.
Виж целия пост
# 3
Аз ги пека на 220 градуса на вентилатор, за около 30-40 мин. са готови!  Peace
Виж целия пост
# 4
Патладжанът цял ли го слагате във фурната или го режете на две? Тъй като и аз мисля да пека във фурната, но не съм правила и не знам как ще е по-добре  newsm78. Колко време го оставяте във фурната?
Виж целия пост
# 5
Патладжанът се пече цял, надупчен с вилица!
Под него се слага нещо, защото понякога излиза течност Peace
Виж целия пост
# 6
Пека го цял, надупчен с вилица. Отдолу подлагам домакинско фолио, понеже после изцапаното от сока му се почиства трудно.
Виж целия пост
# 7
Патладжанът се пече цял, надупчен с вилица!
Под него се слага нещо, защото понякога излиза течност Peace


И аз така правя  Peace
Виж целия пост
# 8
Аз ги пека на 220 градуса на вентилатор, за около 30-40 мин. са готови!  Peace
Аз също го пека на вентилатор, но десетина минути преди да го извадя превключвам на грил. Като е печен само на вентилатор остава като попарен, а като се попече малко и на грил си е точно печен.
Виж целия пост
# 9
Аз ги дупча с вилица и пека на двата реотана на 200 градуса, като след първия половин час намалявам на 180 градуса.
Иначе аз си имам една стара тава в която винаги пека чушки и патладжани.
Виж целия пост
# 10
извинявам се за тъпия въпрос, но по колко време ги печете. моят първи опит е голям провал  Embarassed
Виж целия пост
# 11
извинявам се за тъпия въпрос, но по колко време ги печете. моят първи опит е голям провал  Embarassed

Времето зависи от патладжана- по-едрия се пече по-дълго. Просто изчакваш да се изпече- да омекне, коричката да се отделя...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия