Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Коластра в 6месец на бремеността и температура

  • 514
  • 4
момичета
зълва ми е бременна в 6месец и вече има коластра,каза,че от няколко дена се засилила и вече при едната гърда става мокричко когато е без сутиен.
От снощи много я боли гърдата и има няколко червени места около зърното.Не напипава да е по-твърдо,ното по-топло мястото,но тази вечер е вдигнала и темепраура.
Посъветвах я да слага зеле и снощи я е облекчило,но като цяло положението не ена добре.
Дайте съвет как да решим проблема.Тя утре е на мамолог,но тази вечер....
Виж целия пост
# 1
Мамологът е абсолютно задължителен. Добре си се сетила за зелето - освен него и температуропонижаващи (парацетамол) няма друго, което да можете да направите, преди да е ясно какво е положението.
Виж целия пост
# 2
Положението е начален стадии на мастит.Предписан е антибиотик и парацетамол за температурата.
Ако кърмеше щях да и кажа Лецитин,но сега съвсем не ми е ясно как ще изкара до раждането с толкова коластра.
Момичета дайте съвет,тя кърмата от антибиотика няма да намалее...
Виж целия пост
# 3
Трябва да се намери причината да се получава този проблем. Без да я плашиш - но понякога стартирането на лактогенезис преди раждането може да е сигнал за проблем с бременността. Нека да отиде и при гинеколога си да видят как е бебето.
Не трябва да пипа гърдите - никакво цедене на коластрата, ще стане още по-зле. Студени компреси, зелето при нужда и добре поддържащ (без да е много стягащ) сутиен. Нека да експериментира - да види течът засилва ли се от по-стегнат сутиен, по-добре ли е ако няма нищо, което притиска гърдите или е обратното, да спира ако има лек натиск върху зърната (както е от сутиена). Вероятно ще е разумно да й пуснат все пак изследване на пролактина - имала ли е проблеми с него преди бременността?
Мастит се получава по много различни причини, съвсем не задължително свързани с образуването на кърма - инфекция също може да е причината, особено ако зърната й са раздразнени (при някои жени са сухи по време на бременността и лесно се нацепват, откъдето може да влезе инфекция).
Виж целия пост
# 4
Хедра много ти благодаря за информацията!
Когато е със сутиен почти не тече коластра.
Утре ще ходим на ФМ,дано всичко да е нред с бебето.
Тя е говорила с гинеколога си,но той не я вика на преглед,нито е назначил някакви изследвания Sad
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия