Молекулярна кухня

  • 1 826
  • 4
Днес рано сутринта гледах филм,в който един физик и един готвач използваха знанията си в своите области за да създадат нови ястия.Правиха сладолед като го замразяваха в съд с течен азот.Пържиха риба,но не в мазнина ,а в разтопена захар.Т.нар.молекулярно готвене е било създадено през 80-те години във Франция.Имаше и други демонстрации,но не запомних всичко.Тъй като показаното там много ме впечатли реших да споделя и с вас.
Виж целия пост
# 1
Да не ти влизат такива в кухнята Wink Laughing . Ще вземат накрая да я взривят Whistling Stop
Виж целия пост
# 2
Ха, ха, ха и аз го гледах, но не сутринта - имаше много весели попадения Grinning
Виж целия пост
# 3
Гледах преди 1-2 месеца как един французин и жена му, българка, готвеха по този метод при Гала. Основно средство за готвене беше един капкомер и кутия с около 150 шишенца с есенции от различни храни. Гала не успя да познае миризмата на нито едно от тях. Накрая накапаха един зеленчук, не помня кой, с капки от 10-тина шишенца и казаха, че това в техния ресторант струвало 100 евро Sick. Жоро се биеше в гърдите, че специализирал притях. Че то по-добре при аптекар да беше специализирал. А порцията от яденето се събра в огнеупорна купичка за крем-карамел и имаше място за още една.
Виж целия пост
# 4
Мисля да пропусна съмнителното удоволствие да се разделя със 100 евро за накапан зеленчук.

Иначе от научна гледна точка звучи много интересно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия