Боб по манастирски

  • 7 823
  • 6
Здравейте, търсих и в архива, но не намерих такава рецепта. Можете ли да ми кажете как точно се прави боб по манастирски. Благодаря!
Виж целия пост
# 1
Боб по манастирски - 1-ви вариант

500гр боб
1 гл. лук
1 морков
1 чушка
2 с.л. олио
1 ч.л. червен пипер
черен пипер и сол
1/2 връзка джоджен
1/2 връзка магданоз

Накисваш боба от вечерта. Вариш го заедно с лука, морковите и чушките. След сваряване поръсваш със ситно нарязаните магданоз и джоджен + солта и пипера. При поднасяне поръсваш всяка порция с малко студено олио, червен и черен пипер.

Боб по манастирски - 2-ри вариант

500гр боб
1 домат
2 червени чушки
1 морков
2 гл. лук
1 връзка магданоз
2 листа целина
3-4 с.л. олио
сол и черен пипер

Измиваш боба, заливаш със студена вода и вариш. След завиране изхвърляш водата и пак кипваш. Пак хвърляш водата и пак слагаш да кипне. Добавяш нарязаните зеленчуци. Сипваш и олиото, посоляваш, захлупваш и вариш на бавен огън.


Виж целия пост
# 2
Аз накисвам боба от вечерта , някъде около половинка 500 гр.Измивам боба и го слагам да ври.След завиране изхвърлям водата и пак кипвам , новата.Добавям олио, чушка , домат , морков,лук , магданоз и варя на бавен огън до пълното му увиране.
Виж целия пост
# 3
Благодаря ви за бързите отговори и за рецептите. ще се възползвам от тях и ще докладвам.
Виж целия пост
# 4
.............

Боб по манастирски - 2-ри вариант

500гр боб
1 домат
2 червени чушки
1 морков
2 гл. лук
1 връзка магданоз
2 листа целина
3-4 с.л. олио
сол и черен пипер

Измиваш боба, заливаш със студена вода и вариш. След завиране изхвърляш водата и пак кипваш. Пак хвърляш водата и пак слагаш да кипне. Добавяш нарязаните зеленчуци. Сипваш и олиото, посоляваш, захлупваш и вариш на бавен огън.



Така го готвя и аз!  Peace
Виж целия пост
# 5
Да се отмета - сварих боба, като хвърлих двете води, прибавих нарязани зелена и червена пиперка, лук и морков. Като се свари почти до готовност всичко, запържих два обелени нарязани домата с 1 лъжица брашно и 1 лъжица червен пипер, прибавих запръжката към пипера, добавих джоджен и чубрица и накрая поръсих с магданоз. Стана чудно. Благодаря за съветите.
Виж целия пост
# 6
То така, със запръжката, си става най-вкусен боба, спор няма. Ама не е по манастирски  Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия