Бързо и вкусно бисквитено руло "Зебра"

  • 15 339
  • 42
Рулото става много бързо с малко продукти и е много вкусно. Имам рецептата отдавна, вкъщи много се харесва и реших да я споделя с вас.
Продукти
1 голям пакет бисквити Закуска (бели)
около 200 мл прясно мляко
1 малък буркан шипков мармалад
1 пакет масло
1 шепа орехи

Приготвяне на крема
Мармалада се разбърква с размекнатото на стайна температура масло.
Оформяне
Бисквитите се потапят в леко загрятото мляко и се слепват по между си с крема. Редят се изправени в тавичка. Отгоре се намазват с остатъка от крема. Така полученото руло се поръсва с орехи или други ядки по избор. Реже се по диагонал, за да се получи ефекта на зебра
Ето го и крайния резултат

и парченце

Виж целия пост
# 1
Много вкусно и лесно!  bouquet
Виж целия пост
# 2
Помня, че навремето майка ми правеше подобно руло и ставаше много вкусно. Тя обаче го правеше с кръгли бисквити, но това няма никакво значение. Още днес или утре мисля да го спретна и аз. Grinning
Чудесно, че ме подсети. Wink
Виж целия пост
# 3
Да интересно е, само ако може да споделиш от кои точно бисквити "Закуска" щото са няколко вида има едни квадратни други правоъгълни  Thinking
Виж целия пост
# 4
Да ти кажа даже не знам, че има различни видове. Мислех, че са само бели и с какао. Ще стане и с двата размера, за да има този ефект на "Зебра" трябва да са обаче бели
Виж целия пост
# 5
Аз съм правила с по-дебелите "Закуска". Но ги държа съвсем мъничко в млякото, че направо щяха да се разпаднат. Даже въобще се чудех дали да ги потапям, ама исках като за първи път да направя рецептата както си е. Вече не ги топя. Hug

Само да добавя, че се реже по диагонал, за по-красиво. Grinning
Виж целия пост
# 6
Привет!
Много приятно става ако се потапят в швепс - ягода,портокал...
пожелание.Получава се плодов аромат.
Виж целия пост
# 7
Аз съм правила с по-дебелите "Закуска". Но ги държа съвсем мъничко в млякото, че направо щяха да се разпаднат. Даже въобще се чудех дали да ги потапям, ама исках като за първи път да направя рецептата както си е. Вече не ги топя. Hug

Само да добавя, че се реже по диагонал, за по-красиво. Grinning
Бе като гледам снимката с разреза май и тези са от по-дебелите  newsm78
Виж целия пост
# 8
Точно вчера го правих, но малко по-разлчино - бисквитите се слепват с мармалада, а отгоре рулото се маже с крем от масло, захар и едно яйце. Не ми харесва така. Кремът е ужасно мазен, не се яде, аз го остъргвам от парчето си. Бисквитите останаха сухи. Другият път ще го направя така, по този начин и мисля, че ще стане по-хубаво.
Виж целия пост
# 9
И аз приготвям подобно бисквитено руло
1пак. бисквити закуска-бели
1пак. бисквити закуска -какао
1пак.крем ванилия пудинг на д-р Йоткер
Шоколадови пръчици за поръсване.
Редуват се бели и кафеви бисквитки, слепват се с крема, а отгоре се поръсват пръчици или се настъргва шоколад. После се реже по диагонал. Става много бързо, вкусно е и изглежда красиво.
Виж целия пост
# 10
Само да добавя, че се реже по диагонал, за по-красиво. Grinning
Чудех се какво съм забравила Laughing, но вече го оправих  bouquet
Виж целия пост
# 11
Може ли да се направи във вариант без масло? Много калорично ми се струва така  Thinking
но ако е само с мармалад рулото дали ще може да стегне и да запази формата си?
Виж целия пост
# 12
Маслото служи за спойка и не знам какво ще стане без него newsm78
Виж целия пост
# 13
Идеята е страхотна ,но може ли да се замени шипковия мармалад
с нещо друго(от една бригада съм го намразила)
А рулото е много хубаво и лесно са изпълнение.
Виж целия пост
# 14
Използвам кръгли бисквити и този крем
/масло и шипков мармалад + малко прясно мляко/,
разрязвам под ъгъл и се получават красиви парчета.
Това е т.н. бисквитен салам, който правя.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия