Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Някой знае ли за програмата на Социалното министерство за...?

  • 639
  • 12
 Интересува ме някой знае ли къде точно мога да прочета въпросното решение на това министерство за Безплатното даване на закуска/плод на децата в предучилищна група/клас ?
Днес са получили такава заповед в нашата детска градина и са раздали на почти всички деца от подготвителната група чанти с килограми ябълки #Crazy Sick. И понеже има деца, които не са родени през 2002 година ,но ще тръгват по рано на училище за тях не се полага плод.
Ето за това искам да прочета тази простотия. Не ми е за килото ябълки, но ми е обидно че се лишават така деца. Не смятам и че нещо би могло да се промени, но ми се ще да видя на каква база е издадена такава заповед.
Виж целия пост
# 1
Дали са на децата чанти с ябълки?!  #Crazy Зашо не всеки ден по една ябълка?

А на теб ти е точно за килото ябълки.
Виж целия пост
# 2
В училище раздават ябълки  newsm78
Виж целия пост
# 3
Ох  Laughing
И как смятат да следят за редовното хапване на ябълки от децата. Таблички раздават ли?
Виж целия пост
# 4

А на теб ти е точно за килото ябълки.

Стига де, представи си половината деца от групата ръфат ябълки, а другата половина - не, защото са родени по-късно. Тъпо е.
Иначе чантите с ябълки и мен ме удивяват. Да не би да са дали полагаемото за няколко месеца накуп?  ooooh!
Виж целия пост
# 5
Дали са полагаемият плод от 15 септември до днес.За това е чантата с ябълки. И да, точно за това е едната част от децата да имат плод и да го изядат а другите да гледат. Не тъпо ами супер тъпо решение. Все пак чакам дано някой даде лин към въпросното решение newsm78
Цитат
А на теб ти е точно за килото ябълки.
Ще ме прощаваш но не ми е за килото ябълки Naughty. Моето дете яде всекидневно пресни плодове и то в нарязан вид защото му се сменят зъбите в момента. И да иска парче от въпросната ябълка не би могло да отхапе без предни зъби!
Виж целия пост
# 6
Не тъпо ами супер тъпо решение.
Поредното !
Виж целия пост
# 7
Доколкото си спомням програмата се казваше "Чаша топло мляко и закуска". Решението да се дадат ябълки е вероятно на доставчиците, не е решение на МС или на МТСП, така че сигурно го няма публикувано.
Виж целия пост
# 8
Дали са полагаемият плод от 15 септември до днес.За това е чантата с ябълки. И да, точно за това е едната част от децата да имат плод и да го изядат а другите да гледат.

Ще ме прощаваш но не ми е за килото ябълки Naughty. Моето дете яде всекидневно пресни плодове и то в нарязан вид защото му се сменят зъбите в момента. И да иска парче от въпросната ябълка не би могло да отхапе без предни зъби!

Значи и да беше получило ябълка, нямаше да може да я изяде и щеше да гледа жално. За какво е гюрюлтията сега?

Виж целия пост
# 9
Hear Again , няма гюрултия, въпросът е принципен. Няма ли да се дразниш от това че 20 деца ръфат ябълки или друг плод и само 3 примерно от тази група да стоят настрани защото нямат право?? Искам да прочета някъде упомената ли е конкретна възраст или определени условия за да попадне детето във въпросната програма цитирана по горе. През следващата година това дете като има право да тръгне на училище не на 7 А на 6 години да не се окаже че пак няма право да влезе в програмата защото е на по малка възраст. Учителките не дават информация но се чувстват неудобно от ситуацията, домакин ката казва такава е заповедта и това е. В родителския комитет съм и за това ми е важно да изясним ситуацията.
Виж целия пост
# 10
Добре де, нали са им дали по една торба - тези, които са получили, ще дадат на тези, които не са, и готово  Hug
Иначе че е тъпо решение - тъпо е.
Че е някаква локална измишльотина - локална е.
А че на финала половината ябълки ще се търкалят из двора - в това едва ли някой се съмнява...
Виж целия пост
# 11
За какво е гюрюлтията сега?


За тъпата, но целенасочено и успешно провеждана политика на правителството "Разделяй и владей". Досега разделяха възрастните (светъл пример майки срещу пенсионери, едни пенсионери на море - други не...), но от няколко години посегнаха и на децата.
За едни деца има детски надбавки, за други няма. За едни деца има безплатни закуски и учебници, за други няма. Сега и децата в една и съща образователна степен делят по признак ЕГН. Докога някакви си тъпи чиновници ще определят кое е по-по-най-дете и кое - не? Ако ще има - да има за всички, ако ще няма - пак да е за всички. Достатъчно естествени критерии за деление си имаме, айде няма нужда да ни пускат допълнителни "отгоре"!  Stop
Виж целия пост
# 12
Точно така. Не е въпросът на авторката за кило ябълки. Всяко дете би се почувствало дискриминирано, ако на него не дадатт нещо. Естествено, при дете думата няма да е дисткриминирано, по скоро, че не е слушало, не е направило нещо както трябва.
Което може да има по-сериозни последици. Неведоми са пътищата на детската мисъл.
Както нацепиха пенсионерите на ходили и неходили на море. Примери бол.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия