Сладкиш със стъргано тесто

  • 7 871
  • 8
Много е лесен.

2 яйца
1ч.ч. олио
1ч.ч. захар
около 2 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
2 с.л. кисело мляко
 
Всичко се разбърква, като от полученото тесто се отделя една топка с големината на ябълка. Останалото се разтила в тавичка намазана с олио.
Отгоре се намазва с мармалад.
Останалото тесто се омесва с още брашно. Прибавя се толкова брашно,че да се получи много твурди тесто. Толкова че да може да се рендоса отгоре над мармалада.
Пече се в умерена фурна,

Друг вариант на тестото за настъргване:
Вместо да се стърже, може да се разтели с точилка и да се нареже на лентички и да се сложи в/у сладкото на квадрати или ромбове.

За Бога не го препичайте!!! Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Бях я забравила тази рецепта,а преди години я правих доста често.Много е вкусно наистина,дори го бях пекла сладкиша в една къдрава форма и става много красив като се опече.  chef
Виж целия пост
# 2
Мармалада може ли да се замени с друго слядко, че тук страдаме от липсата му Sad

Мамица, това ли сътвори най-накрая за гостите Wink
Виж целия пост
# 3
Мармалада може ли да се замени с друго слядко, че тук страдаме от липсата му Sad

Мамица, това ли сътвори най-накрая за гостите Wink
Може да, но да е по-гъсто.
Не- гостите са яли и тази.
Виж целия пост
# 4
Бях я забравила тази рецепта,а преди години я правих доста често.Много е вкусно наистина,дори го бях пекла сладкиша в една къдрава форма и става много красив като се опече.  chef
И аз така. Тооолкова рецепти си лежат в тетрадката и на един диск тук ... doh
Виж целия пост
# 5
Гледай ти, Мамице! Аз правя същия сладкиш, но не с мармалад, а с ябълки, канела и захар, задушени в малко масло. Ама това с мармалада е отлична идея. (слагам и малко галета към задушените ябълки)
Виж целия пост
# 6
Мармалада може ли да се замени с друго слядко, че тук страдаме от липсата му Sad

Мамица, това ли сътвори най-накрая за гостите Wink

Това не са ли т.н. Danish Pastry? Тук ги има в суперите и са с най-различна форма малки сладкишчета (кръгли, квадратни, ромбове) с различен вид сладко (ягода, праскова, кайсия), отгоре тестото задлъжително нарязано на ленти и наредени кръстосани, за да се получат ромбове. Утре ще сканирам картинка.
Виж целия пост
# 7

Това не са ли т.н. Danish Pastry?
Цитат
Подобно е да.
Виж целия пост
# 8
Как изглежда сладкиша:
http://www.bgphoto.net/photos/2121/o632565261304062500.jpg

Една забелжка:
Лентите ги правете по дебели( 4-5 мм) и по-нагъсто.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия