Как съхранявате сирене

  • 32 201
  • 46
Здравейте, предварително се извинявам ако вече има такава тема, но търсих, а не открих. Бихте ли ми помогнали - как съхранявате сиренето в хладилника. Аз ако го държа в торбичка след около седмица е пожълтяло и започва да мирише, ако е във вода омеква много и пак се разваля. Дайте ми някакъв съвет - ще съм ви много благодарна.
Виж целия пост
# 1
ВЪВ ВОДАТА ПРИБАВЯШ И МАЛКО СОЛ, ПРИБЛИЗИТЕЛНО 1 Ч.Л., ТАКА СИРЕНЕТО НЕ СЕ СКАПВА И СТОИ ПО-ТВЪРДО И СЪЩЕВРЕВЕННО НЕ СЕ ОБЕЗСОЛЯВА МНОГО ДО БЕЗВКУСИЕ
Виж целия пост
# 2
Съхранявам го в една кутия без всякаква саламура защото до ден-два се изяжда. А иначе бих те посъветвала да купуваш по-малко количество - така няма да пожълтява или омеква.
Виж целия пост
# 3
Благодаря ви за бързите отговори  bouquet
Виж целия пост
# 4
Аз си го слагам във вода.Вярно че се разпада след няколко дни,но го обезсолявам,така че нямам друг избор!
Виж целия пост
# 5
В пластмасова кутия, във вода, понеже го консумираме обезсолено,
и не, не се разпада, държала съм по седмица, без проблем.
В противен случай към водата се добавя сол, за да се получи саламура.
Виж целия пост
# 6
В пластмасова кутия без саламура.
Виж целия пост
# 7
Зависи от сиренето. Опитно установих, че от време на време попадам на сирене, което може да изкара и две седмици в хладилника без да му има нещо. Това сирене е идеално като сол, твърдо е и е леко мазно. Най-често Пършевица правят такова. Иначе в повечето случаи сиренето или е прекалено меко (тогава директно го правя на баница или сирене по шопски) или е прекалено твърдо и солено (е тогава идеално се съхранява в пластмасова кутия само във вода).
Виж целия пост
# 8
и аз в пластмасова кутия само с вода, че и малката яде от него
водата сменям на 2-3 дена
преди слагах сол на око да го "държи"
Виж целия пост
# 9
Веднъж купих сирене*На баба*,400 гр в кутия,в саламура.След като свърши сиренето не изхвърлих саламурата,купувам по 400-500 гр сирене и го слагам в нея,чудесно се запазва.Почти месец е минало от тогава и саламурата си е добре.По нататък пак ще си купя от *На баба*сиренето и пак ще ползвам саламурата.
Виж целия пост
# 10
В пластмасова кутия. От майка ми знам, че в хладилника не се оставя нищо непокрито, защото се вмирисва. Ако сиренето е много солено, го наливам със студена вода за една нощ и след това я изхвърлям.
Виж целия пост
# 11
Аз имам сирене от свекърва ми - козе.
Тя го съхранява в буркани от по литър и 700
и е с вода и морска сол.
А иначе купувам и друго краве,но малки количества и го държа в пластвасова кутия с вода и малко сол,
понеже се размеква бързо.
Виж целия пост
# 12
В пластмасова кутия с капак, но у нас сирене се яде много, така че никога не изсъхва и пожълтява.
Виж целия пост
# 13
В пластмасова кутия с капак. Заливам го с вода и периодично подменям, защото не мога да го ям солено.
Обаче това, което ми е найлоновата опаковка и е отворено вече веднуъж се е случвало да пожълтява.
Виж целия пост
# 14
В пластмасова кутия с капак, но у нас сирене се яде много, така че никога не изсъхва и пожълтява.
И у нас така!  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия