как да приготвя кестени

  • 20 826
  • 44
Видах , че има тема за цената на кестените, но пък аз да си призная никога не съм яла и не знам как да ги приготвя в домашни условия. Моля споделете рецепти!
Виж целия пост
# 1
Здравей, колкото и просто да звучи.. Свари ги. Разкошни са само така!
Виж целия пост
# 2
аз искам да ги сваря в тенджерата под налягане, но незнам колко време се варят.
някой знае ли???
Виж целия пост
# 3
Не съм варила досега, но в обикновена се варят поне час и нещо...
Виж целия пост
# 4
Аз пък ги обичам печени Simple Smile
Цепват се отдолу на кръст с остър нож и се нареждат в тава с цепнатото нагоре, пекат се в загрята на 200-220 градуса фурна, 20-30 мин.
Виж целия пост
# 5
колко вода се слага? или са натюр?
Виж целия пост
# 6
Аз пък ги обичам печени Simple Smile
Цепват се отдолу на кръст с остър нож и се нареждат в тава с цепнатото нагоре, пекат се в загрята на 200-220 градуса фурна, 20-30 мин.
Ами разбъркваш ли ги по някое време или така си ги оставяш във фурната   newsm78
Виж целия пост
# 7
Няма нужда от бъркане, остават си така с "коремчетата" нагоре...
Виж целия пост
# 8
Аз пък зная една уникална стара рецепта за Аристократична торта или Тортата на софиийските аристократични госпожици (то при тая, цена на кестените си е абсолютно само за аристократи)
Иначе, както са ти казали, варени са перфектни

Ще опитам да ги изпека като Biba Sparrow , благодаря за идеята!   bouquet
Виж целия пост
# 9
А така печени неразбрах, слага ли се вода в тавичката или без?
Виж целия пост
# 10
А така печени неразбрах, слага ли се вода в тавичката или без?
Не, иначе пак ще станат варени Wink
Пекат се като ядки, само че по-дълго, защото са по-дебели...
Виж целия пост
# 11
Благодаря.
Виж целия пост
# 12
Аз ги правя така: заливам ги с вряла вода, след половин час кората им е омекнала и започвам да я махам с нож (срязва се и се обелва). Някои кестени са проядени от червеи. Червивите места се изрязват или се изхвърля целият кестен. Заливам ги с гореща вода и ги варя около час или малко повече. Пробвала съм и да ги пека (с кората), но станаха много сухи, а кората им стана много твърда и трудно се режеше. Под кората има една кожичка, която се бели след като се сварят.
Виж целия пост
# 13
И на мен варени ми харесват повече....Инче печени ми харесват само на жар(заради "пушения вкус)
Виж целия пост
# 14
Аз също ги харесвам повече варени
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия