Какво да приготвя от домашно овче сирене?

  • 2 410
  • 18
Здравейте, имам около 1/2 кг домашно сирене(овче). Искам да го приготвя на нещо, но просто не знам какво да е то... Баница не става, защото приятеля ми не можел да яде такова нещо със такова сирене... чудя се как да подходя.. и изобщо какво да го правя това сирене.. но определено не може да се яде натюр....
Виж целия пост
# 1
освен баница ... newsm78 за панирано може би ще стане тежко.
Виж целия пост
# 2
панирано с панировка от сусам, на гювече.
защо не може да се яде натюр  newsm78
Виж целия пост
# 3
Каквото и с кравето  Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Направи гювечета или сирене по шопски.
Виж целия пост
# 5
Защо не може да се яде натюр?Ако е солено,изкисни го във вода.Аз бих го сложила на една хубава салата от домати и краставици или пък на сирене по шопски ще го направя.
Виж целия пост
# 6
За изкисването, ще го изкисна, но половинката, понеже е твърде претенциозна и такова сирене неще ми се искаше да спретна нещо (солено или сладко) и да не се усети какво е сиренето... той не го харесва защото имало много натрапчив вкус, та затова ми трябва "маскировка Laughing"
Виж целия пост
# 7
Сирене по шопски - с повече подправки, чушчици, доматки, яйца....такива неща.
Ако сложиш колбас и гъбки пак става, макар това да не е съвсем сирене по шопски.
Виж целия пост
# 8
Тогава не го панирай,така миризмата ще се усеща още-повече.Направи го в гювече,с пресни домати,риган чубрица,масло и едно яйце отгоре.Печеш лекичко и сервираш.
Виж целия пост
# 9
Да това е вариант. Другия е соленки.. сега се сетих.. след като го изкисна... тя рецептата е доста проста... А за гювечето - обикн правя домат, кашкавал, сирене яйце без подправки. Правила съм го в гювече, ама като опита и се отказа.. затова мисля че не е вариант.. за съжаление. Но просто от любапитство .. не става ли тежко с подправките?(аз никога не слагам олио), кашкавала си е мазен и без това.
Виж целия пост
# 10
С домашно сирене правя гювече със замразени зеленчуци и доматено пюре и вкуса коренно се променя.  Peace
Виж целия пост
# 11
Ох, такова овче домашно сиренце от колко години не съм опитвала ... Да ми беше паднало на мен ... Леко изкиснато, нарязано на тънки парченца и с чаша вино ... Разкош!
Виж целия пост
# 12
и да не се усети какво е сиренето... той не го харесва защото имало много натрапчив вкус, та затова ми трябва "маскировка Laughing"

значи абсолютно всичко, което правиш и с купеното сирене, но обезсолявай малко и смесвай 50/50 Peace - соленки, кексове, баници, сирена в гювечета, миш-маш, пълнени чушки, салати.......... 

Аз имам същия проблем с мъжи ми, който вече над 15 години си мисли, че домашно сирене (овче е) не яде   Wink
Виж целия пост
# 13
и да не се усети какво е сиренето... той не го харесва защото имало много натрапчив вкус, та затова ми трябва "маскировка Laughing"

значи абсолютно всичко, което правиш и с купеното сирене, но обезсолявай малко и смесвай 50/50 Peace - соленки, кексове, баници, сирена в гювечета, миш-маш, пълнени чушки, салати.......... 

Аз имам същия проблем с мъжи ми, който вече над 15 години си мисли, че домашно сирене (овче е) не яде   Wink
Благодаря ти много за съвета! Не съм се сещала да комбинирам така. Супер, ще изпробвам с малко количество - примерно в баница, и ако няма забележки ще продължа така  Hug Hug Hug Благодаря ти много!
Виж целия пост
# 14
Преди малко писах за това сирене в друга тема... подръжте го във вода поне 12 часа... не мирише толкова много, дори е по-вкусно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия