Моля ви да не коментирате и задавате въпроси тук - тази тема е само информативна!
Моля, внимателно прочетете най-често задаваните въпроси. Ако не намерите отговорите, търсете ги по-надолу, на страниците на Нашата библиотека[/size][/color]
Тези рецепти, идеи и линкове са събирани с много труд и време и за това МОЛЯ НЕ КОПИРАЙТЕ тази информация в други сайтове и форуми! Ако искате да представите някоя от рецептите, моля давайте линк към тази тема! Благодаря за разбирането!
КАТАЛОГ НА БИБЛИОТЕКАТА:
1. Технология на тортите:
1.1 Блатове
1.1.1 Пандишпанови блатове
1.1.2 Орехова платка
1.1.3 Шоколадови блатове
1.1.4 Белтъчено тесто за платки за торти и целувки
1.2 Сосове и сиропи за напояване на блатове
1.3 Основни рецепти за кремове за украса и пълнеж за торти
1.3.1 Кремове подходящи за намазване под чаршаф(захарно тесто)
1.3.2 Кремове за пълнежи и украси
а) Кремове на маслена основа(някои с прибавка на сметана или кондензирано мляко)
б) Кремове на сметанова основа
1.3.3 Кремове, които стават както за пълнеж, така и за директна консумация
1.4 Глазури за заливане на торти и сладкиши(не са подходящи за п … иране на фигурки)
1.5 Захарни покрития, марципани, моделиращи маси
***ВАЖНО!!! - прочетете преди да започнете с приготовленията ***
1.5.1 Класически бадемов марципан
1.5.2 Фалшиви "марципани" на млечна основа
1.5.3 Фондани(захарни покрития) на желатинова основа + покритие от marshmallows бонбони
1.5.4 "Марципан Варна" (парено тесто за моделиране)
1.6 Шоколадови фондани и всичко за работа с шоколад
1.6.1 Шоколадов фондан(за покриване на торти и за рози)
1.6.2 ШОКОЛАДОВО ТЕСТО - van444eto
2.Полезна информация
2.1 Най-често задаваните въпроси и отговори към тях
2.2 ОТКЪДЕ КАКВО ДА КУПИМ - линкове с магазини за инструменти и консумативи
2.2.1 Сладкарски борси и фирми по градове
2.2.2 Он-лайн магазини за пазаруване в чужбина
2.3 Линкове към най-често правените торти
2.4 Приблизителен брой парчета в зависимост от размера на тортата
2.5 Полезна информация за смесването на цветовете
2.6 Мерни едниници
2.7 Рецепти за торти I
2.8 Рецепти за торти II
2.9 Рецепти за торти III
2.10 Рецепти за торти IV
3.Декорация на тортите
3.1 Tрансфер
3.1.1 Трансфер с маслен крем
3.1.2 Трансфер с шоколад
3.1.3 Линкове с картинки подходящи за трансфер
3.2 Линкове със снимки и идеи за направата на цветя и фигурки
3.2.1 Цветя
3.2.2 Фигурки
3.2.3 Накрайници и фигурки с тях
3.3 Полезни линкове с идеи за декорация на торти
3.4 Он-лайн книжки и списания само за торти - стъпка по стъпка
3.5 Интересни линкове към YouTube
3.6 Още идеи за тематични торти
4. Адреси към албумите на дамите участващи в тортената тема
5. Семинарни теми
5.1 Роял Айсинг(белтъчна глазура)
5.2 Среща-семинар на дамите от Тортената тема - май 2009
6. Извадки от постовете на shemet_neveroiaten по повод правенето на цветя от Алън Дън
7. Линкове към нашите тортени темички