Джолан........

  • 15 060
  • 22
Мами днес взех един джолан,но как да го приготвя-на гювеч ли  как ли. Дайте моля идея. И благодаря предварително.
Виж целия пост
# 1
Току-що писах в Любимите за джоланчета  Simple Smile

Джоланчета с кисело зеле и ориз



Виж целия пост
# 2
Благодаря ти Блонди за рецептата. Проблемът е че нямам все още кисело зеле, но по-нататък непременно ще го напрвя.
Виж целия пост
# 3
Със стар фасул в гювеч става много вкусно. Аз го правя и с много лук, вино, бахар, даф.лист, може и морковче, че и гъбки и  пак в гювеча. Peace
Виж целия пост
# 4
В гювеча тогава, с каквито зеленчуци имаш, все става  Peace Simple Smile
Виж целия пост
# 5
Може и да се опече в гювеч  или под фолио с картофи .
Виж целия пост
# 6
Никога не съм приготвяла джолан, а бих искала да сготвя у дома.
Моля каже ти ми ще трябва ли предварително да го въря или нещо друго или направо да го сложав гювече да се пече със зеленчуците?
Виж целия пост
# 7
Моля каже ти ми ще трябва ли предварително да го въря или нещо друго или направо да го сложав гювече да се пече със зеленчуците?
Аз не го варя. Печа го на бавен огън във фурната и после само като го тръснеш и само се обезкостява  Wink
Виж целия пост
# 8
Мен пък жената в магазина ми каза малко да го поваря и после да го сложа в гювече. Мисля докато го варя да пусна във водата зрънца черен пипер и дафинови листа.
Виж целия пост
# 9
Веднага казвам егна фантастична рецепта, която съм заимствала от тук, но съм я попроменила малко!

Джоланчето шпиковаме с чесън( и моркови по желание). Натриваме го със сол, черен и червен пипер. Слагаме го в гювеча. Отделно почистваме и нарязваме на кубчета глава целина и прибавяме. Нарязваме моркови на дебели пръчки и слабаме и тях. После-гъби на едри парчета. Може и картофи на едро. Посипваме с листа прясна целина. Заливаме с вода( или кисело зеле при наличност на подобно). Увиваме отвора на гювеча с фолио, отгоре слагаме капака(за по-сигурно). Печем 3,5ч. на умерена фурна-150-200. Резултатът е гарантиран, става нещо невероятно  Crazy Peace

http://media.snimka.bg/1099/008453389.jpg
Виж целия пост
# 10
Най-вкусен ми е с вино, лук и дафинов лист в гювеча; със зрял фасул или на джолан-чорба Peace
Виж целия пост
# 11
Тъкмо джоланче готвих тази вечер. Купих няколко джолана без кост, сварих ги в тенджерата под налягане с лук, дафинов лист, морков, целина и бахар. Единия веднага метнах на фурна с прясно зеле, а другите заминаха във фризера за съботен гювеч  Grinning. От бульона утре ще направя супа или ориз.
Виж целия пост
# 12
Аз го мятам в тава с бира  и мерудии разни.
Всеки път различни,понякога слагам лук и чесън,понякога сос Уорчестър,с вино - без вино  Mr. Green
С картофи и разни зеленчуци  или без...
Пече се 3 часа под фолио или в тава с капак,за 30 мин на 300,след това на 180-200.
Ако искаш можеш да добавиш и 1 буркан/кутия/ домати.
Махам фолиото и запичам  още малко за загар.
Тази година вече около 15-тина пъти пекох,мъжО тази зима ще е на джолани явно  Tired.
В този ред на мисли да ви питам и вашите ли са така:като харесат нещо и  искат да го ядат едва ли не все ден  newsm78.
П.п ако искаш нещо по подробно като рецепта кажи,исках да кажа че джоланите носят много импровизации,и според мъжлето - все са вкусни  Crazy.
Виж целия пост
# 13
Благодаря за съветите! И аз ще го сготвя това нещо, надявам се да го направя сполучливо.
Виж целия пост
# 14
свински или телешки е джоланът?

Блонди, удавих се в лиги  Crazy
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия