Кюфтета по чирпански

  • 69 404
  • 32
Искам да направя кюфтета по чирпански, но не знам как. Кажете как ги правите вие и ако може по-подробно, че съм начинаеща Simple Smile Благодаря предварително  Hug
Виж целия пост
# 1
При мен количеството на продуктите е приблизително, но се надявам да ти помогна с технологията.

За кюфтетата:
Омесваш си каймата (500 гр.) с малко водичка и добавяш ориз, 1/2 или 1/4 глава лук (зависи от големината), нарязан на дребно и чубрица или магданоз (каквото предпочитате). Правиш си кюфтета и го овалваш в брашно.

За соса:
Нарязваш на дребно: 1 ср. голяма глава лук, 1 ср. голям морков, 2 резена целина. Слагаш ги в загрято олио, като ги разбъркваш, да се кабардисат (лукът да стане прозрачен) и добавяш малко топла вода, колкото да покрие зеленчуците. Оставяш на тих огън да полуомекнат.
Прибавяш ок. 2 големи домата, настъргани на ренде (пасирани в робот), червен пипер и топла вода. Когато заври прибавяш кюфтетата и 2 -3 пресни чушки, нарязани на средно. Когато заври, слагаш нарязани на средни кубчета картофи (2-3 бр.). Когато картофите са почти готови прибавям ок. 1 с.л. препечено брашно, за да се уплътни.
Когато изключа котлона слагам нарязан на дребно магданоз и бучка масло.
Като подправка в соса слагам и къри (когато слагам червения пипер или картофите. Както дойде. Понякога го слагам в сместа за кюфтетата, но тогава не слагам в соса.). Придава много хубав аромат.

Приятно готвене и да ти се получи вкусна манджа  chef
Виж целия пост
# 2
Приготвяне:30 мин.
Готвене: 30 мин.
Калории: 
Описание: 
Продукти: 500 гр.кайма, смес
1 ч.чаша ориз
черен пипер
сол
голяма глава лук
2 моркова
4 -5 с.л.доматено пюре или 4 -5 домата от консерва
дафинов лист
олио
брашно
Начин на приготвяне: Подправете каймата със сол, черен пипер и чубрица, на вкус. От каймата и измития ориз се оформят кюфтета.
В тенджера запържете нарязания на ситно лук и настърганите моркови. След омекване, добавете размитото в топла вода пюре или нарязаните на ситно домати (белени). Добавете 1 дафинов лист и посправете със сол. Добавете 1 -2 ч.чаши топла вода. След като сосът заври, пуснете кюфтетата, оваляни в брашно и намалете огъня. Оставете на слаб огън, до готовност.
Съвет на готвача: По вкусна ставя яхнията ако предварително си изпържиш кюфтетата .В същата мазнина ,след като се прецеди се запържват зеленчуците.Понякога и аз слагам кубчета картофи в ястието.
Виж целия пост
# 3

Ето и моите, правя ги по тази рецепта, стават много вкусни.

Виж целия пост
# 4
Благодаря момичета   bouquet
zvanche мисля да опитам по твойта рецепта Simple Smile утре като ги направя ще докладвам  Peace
Виж целия пост
# 5
zvanche направих ги!! Стана много хубава манджичка Simple Smile Благодаря ти за рецептата, единствено вместо домати сложих доматено пюре, но пак стана   bouquet
Виж целия пост
# 6
Миналата седмица и аз ги приготвих за първи път,всички много ги харесаха най много децата ,утре ще ги сготвя пак Heart Eyes
Виж целия пост
# 7
zvanche направих ги!! Стана много хубава манджичка Simple Smile Благодаря ти за рецептата, единствено вместо домати сложих доматено пюре, но пак стана   bouquet

 Hug Радвам се, че ви е харесала. И ние много я обичаме Simple Smile

(забравих да кажа, че може и с доматено пюре, ама ти си си се сетила Flutter)
Виж целия пост
# 8
И аз ще пробвам тази вечер да ги направя. Основното,което искам е да НЕ пържа кюфтетата предварително, затова въпросът ми е колко време увират  ?
Виж целия пост
# 9
За около половин час са готови. Аз ги правя по бързия начин и нищо не запържвам. Слагам кюфтенцата, моркови, лук, домат и малко чесън. Към края сгъстявам с малко брашно и слагам магданоз
Виж целия пост
# 10
Продукти: 500 гр.кайма, смес
1 ч.чаша ориз
черен пипер
сол
голяма глава лук
2 моркова
4 -5 с.л.доматено пюре или 4 -5 домата от консерва
дафинов лист
олио
брашно
Начин на приготвяне: Подправете каймата със сол, черен пипер и чубрица, на вкус. От каймата и измития ориз се оформят кюфтета.
В тенджера запържете нарязания на ситно лук и настърганите моркови. След омекване, добавете размитото в топла вода пюре или нарязаните на ситно домати (белени). Добавете 1 дафинов лист и посправете със сол. Добавете 1 -2 ч.чаши топла вода. След като сосът заври, пуснете кюфтетата, оваляни в брашно и намалете огъня. Оставете на слаб огън, до готовност.
 
Виж целия пост
# 11
Направих ги за обяд и станаха страхотни! И без картофи са вкусни.   bouquet
Виж целия пост
# 12
и аз ги направих(за пръв път в живота си) ,станаха суперрррррр
Благодаря.....  bouquet
Виж целия пост
# 13
По моята рецепта ястието се zапича във фурната. Но и аz ще пробвам мърzеливия вариант, zащото никак не обичам да пържа  Embarassed
Виж целия пост
# 14
И аз ги пека в гювеч или uенска тенджера- по мързеливо мие, пък и не запърjвам нищо почти.
Съставките са на око:

Кайма 1/2 кило или смес или само свинска- омесвам я с чер пипер, сол чубрица, едно яйце и една супена лъжица галета.

Загрявам фурната на 180,

подреждам кюфтетата по ръба на съда и ги слагам вав фурната да се запекат( без вода- за да стегнат), след като се сготвят леко и се стегнат( да не са напълно сготвени) вадя ги и слагам посредата нарязан не на много едро картоф, чушка( ситно) и две три супени лъжици ситно нарязани домати от консерва, малко лук, сол и 1-2 скилидки чесън( смлян), заливам с вода да покрие леко кюфтетата захлупвам с капак и обратно в печката, за поне 30 мин( докато картофа стане като от гювеч- мек , но цял) кажете ако я опитате.

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия