Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Термична обработка на АМ

  • 699
  • 14
Здравейте, мами,
Имам следният въпрос: Какво се случва с АМ, когато то се използва например за направата на крем или нещо друго и млякото бива преварено? И дали това, което си мисля, а именно, че при преваряването се губят само полезните бактерии, но все пак протеините, маслеността и други полезни съставки на АМ остават непроменени и млякото продължава да има хранителна стойност, не е заблуда?
Наумила съм си  да правя сутляш на дъщеря ми, но все още не смея да давам прясно мляко, защото много трудно прие млечните продукти и не искам да избързвам!
Благодаря предварително за отговорите!
Виж целия пост
# 1
Правилото е АМ да не се вари.Самите производители не са го пригодили за термична обработка и освен,че витамините в него ще се загубят,не съм сигурна дали изобщо ще може да се вари,дали примерно няма да се пресече.
Мляко с ориз,както и всякакви други варива с АМ се приготвят,като ги свариш само във вода и след като изстинат малко добавиш 2-3 м.л. сухо АМ на порция,преди директната консумация.Не съхранявай храна,в която има добавено АМ за повече от час.
Виж целия пост
# 2
И аз не смятам за удачно АМ да се вари. Когато правех Фризовома с много гореща, почти вряла вода, както ме посъветваха, съм имала случаи да се пресече и да стане на парцали. Така че - допускам, че и при варенето е възможно да стане така.
Това е добра идея, да:
Мляко с ориз,както и всякакви други варива с АМ се приготвят,като ги свариш само във вода и след като изстинат малко добавиш 2-3 м.л. сухо АМ на порция,преди директната консумация.
Виж целия пост
# 3
С АМ не се готви нищо.
Виж целия пост
# 4
Добре де, т.е. АМ става опасен и не му се запазват никои от полезните вещества ли? Сигурна съм, че живите бактерии ще уврат, но какво се случва с протеините, маслеността? Все си мисля, че  както като варим прясното мляко, все ще остане и нещо полезно!
Виж целия пост
# 5
Не може.
Виж целия пост
# 6
Peace
Виж целия пост
# 7
За такива случаи взех обезмаслено сухо мляко. Иначе преди действах, както DoGma_PrObe е обяснила, т.е. варя само с вода и като изстине, слагам сухо АМ.
Виж целия пост
# 8
Протеините и мазнините може и да се запазват,но като се пресече млякото и не става за ядене,надали ще ти вършат някаква работа Peace
Виж целия пост
# 9
Не може,защото ще му избягат витаминките.Вариш с вода и след сваляне от огън добавяш АМ!
Виж целия пост
# 10
Според мен, ако бебето има достатъчно източници на витамини, минерали, и полезни бактерии съдържащи се в млякото, то да се използва АМ за приготвянето на храни, които няма как да се приготвят, без АМ да премине термична обработка (напр. печене), не би трябвало да е проблем! Поне до този момент не прочетох отговор, в който да има наистина основателна причина за това! Например, ако реша да направя козунак и вместо прясно мляко, сложа АМ, какво би станало? Ще е вреден ли този козунак за детето ми?
Някой изобщо пробвал ли е да приготви нещо с АМ, освен кремове и подобни, към които можеш да добавиш АМ, след като нещото поизстине?
АЗ даже си мисля, че при термична обработка, би трябвало годността на продукта да се удължи, а не да е само час след разтварянето на АМ!
Виж целия пост
# 11
Не съм чувала някой досега да е пробвал да пече нещо,направено с АМ.Може би причината е,че на почти всички марки АМ има надписи,че не трябва да се подлага на термична обработка..Защо не пробваш да направиш нещо с Ам и после да споделиш с нас резултата?
Виж целия пост
# 12
Не съм чувала някой досега да е пробвал да пече нещо,направено с АМ.Може би причината е,че на почти всички марки АМ има надписи,че не трябва да се подлага на термична обработка..Защо не пробваш да направиш нещо с Ам и после да споделиш с нас резултата?
Непременно!  Mr. Green
Сега умувам и с кой производител да се свържа за повече подробности! При повече подробности ще пиша и тук!
Благодаря за отговорите!  Hug
Виж целия пост
# 13
Добре, дори и да успееш да сготвиш нещо, ти би ли го дала на детето си при положение, че на кутията пише да не се дава по-късно от един час, след като е било разтворено във вода?  За да го пише това, явно си има причина. Сигурно се образуват някакви млечни бактерии.
Виж целия пост
# 14
Според мен това са млечните бактерии, които до един час са полезни, но след това вероятно образуват среда за развитието на други бактерии, които биха били опасни!Мисля, че при термична обработка няма да има такава среда.
Ще се свържа с производители и после ще пиша!
Виж целия пост
Коледа 2018

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия