за кус кус

  • 4 019
  • 20
Здравейте мами .Моля помогнете ,как да приготвя кус кус ?Имам предвид в колко мл.вода колко лъжици кус кус да сложа примерно.
Виж целия пост
# 1
Започнах да давам кус-кус след 9 месец, след като въведох глутена.
Приготвям го така - в 250 мл вода слагам 2-3 супени лъжици кус-кус на Plasmon и варя 3-5 минути. След това го смесвам със сирене. Някои освен сиренето добавят и масло или пък му слагат само захар, въпрос на вкус.
Виж целия пост
# 2
на 250мл вода,2 или 3 с.л.кус кус и малко захар.
Виж целия пост
# 3
На 250мл. вода 2-3 льжици кус-кус,след това му слагам малко масьлци и сирене(обезсолено или извара може)
Виж целия пост
# 4
Благодаря и още едно въпросче . Може ли обикновен български кус кус?
Виж целия пост
# 5
Доки ми каза точно такьв,че мога да давам,но аз купувам бебешки на Пласмон.
Попринцип не е проблем и да е обикновен.

Аз дадох преди 4 дена за прьв пьт,когато стана на 8 месеца.
Виж целия пост
# 6
Благодаря и още едно въпросче . Може ли обикновен български кус кус?

Може, но го пасирай.
Виж целия пост
# 7
Благодаря и още едно въпросче . Може ли обикновен български кус кус?

Може, но го пасирай.
защо пък да е пасиран  newsm78
Виж целия пост
# 8
За какво се пита по-конкретно?  Simple Smile
За кус-кус или за дребните макаронки, наричани такива в България?  Wink
Макаронките ги приготвям в 200мл вода, после 1 с.л. макарони и една малка бучка био-кафява захар. След охлаждане добавям сирене и АМ.
Кус-кусът го поднасям с месо (кайма) и зеленчуци, масло  Simple Smile
Виж целия пост
# 9
Кус-кус правя както го приготвям за себе си, но малко по-редичък..Никога не му е харесвал, но това е друг въпрос Wink  Peace
Виж целия пост
# 10
Блонди, май за дребните макаронки иде реч. Wink

защо пък да е пасиран  newsm78

Ако може да го дъвче няма нужда от пасиране. Simple Smile Този на Plasmon е ситен и дори бебето да не може да дъвче, няма нужда да се пасира.
Виж целия пост
# 11
този на плазмон е идеален дори на него пише как се приготвя.
Виж целия пост
# 12
Около 200мл.вода и 2;3 лъжици кус кус е достатъчно.После може и малко обезсолено сиренце или извара да сложиш.
Виж целия пост
# 13
Благодаря и още едно въпросче . Може ли обикновен български кус кус?

Може, но го пасирай.
защо пък да е пасиран  newsm78
Защото бебето е на 7 м, а българския е по-едър и твърд от този на Плазмон и дълбоко се съмнявам, че ще може да го дъвче.
Виж целия пост
# 14
Вероятно може обикновен Кус кус / който всъщност наистина е макаронено изделие, а истинския кус кус е грухана пшеница и е съвсем друго нещо/. Аз не давам "обикновен", защото макаронените изделия обикновено съдържат яйца, а и Плазмонската паста  е обогатена с витамини. А и се приготвя много по лесно /за 3 мин./ и не се налага да пасирам.  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия