Моля за рецепта .Кезекухен?

  • 7 436
  • 10
Дами най- прекрасни, моля , дайте ми рецепта за този сладкиш.
Приемат се и подобрени и побългарени.
Не успях да намеря с търсачката.
 Ще ви уведомявам за всеки опит ,опитан от мен.
Благодаря!
Виж целия пост
# 1
Ето какво открих...Заповядай!
http://www.rezepti.eu/anzeigen.php?rname=%CD%E5%EC%F1%EA%E8%20%F … E5%EA%F3%F5%E5%ED

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=173296.80
Виж целия пост
# 2
Дами най- прекрасни, моля , дайте ми рецепта за този сладкиш.
Приемат се и подобрени и побългарени.
Не успях да намеря с търсачката.
 Ще ви уведомявам за всеки опит ,опитан от мен.
Благодаря!

Заповядай моята рецепта - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,249.msg37.html#msg37

Дори със снимки съпка по стъпка:) Един от любимите сладкиши в къщи:)
Виж целия пост
# 3
Тъкмо щях да пускам  и аз линк към Лимоновия на Наталина, много е вкусен.
Виж целия пост
# 4
eto tuk - http://www.bildderfrau.de/kochen-und-backen/rezepte/rezept.34985 … sekuchen-hit.html
 
това е немски кезекухен
200 g Mehl - брашно
0,5 TL Backpulver  - чаена лъжичка бакплувер
65 g Butter - масло
265 g Zucker  - захар
2 Packung(en) Vanillezucker 2пак ванилия
8 Stk. Eier - яйца
0,5 Stk. Bio-Zitrone - половин лимон  
520 g Magerquark -нискомаслена извара
500 g Dickmilch -мляко с по-голям процент масленост
200 g saure Sahne -кисела сметана
100 g Sahne - сметана обикновенна
12 Stk. Minzblätter -12 листенца от мента
. Mehl, Backpulver, Butter, 65 g Zucker, 1 Päckchen Vanillezucker, 1 EL Magerquark und 1 Ei zu einem Mürbeteig verkneten. In Folie wickeln und 30 Minuten kalt stellen. Danach den Teig ausrollen. Eine Springform (26 cm ø) einfetten und mit dem Teig auslegen. Mit einer Gabel mehrmals einstechen.
   брашното, бакплувера, маслото, 65 гр от захарта, 1 пак ванилия, 1 суп.лъж от изварата и 1 яйце се меси тесто. Завива се във фолио и се оставя на 30 мин на студено.След което се отвива тестото и се растила във форма 26 см  
 2. Die restlichen 7 Eier trennen. Das Eiweiß steif schlagen. Das Eigelb mit 200 g Zucker, 1 Päckchen Vanillezucker und der Zitronenschale schaumig rühren. Quark, Dickmilch und saure Sahne unterrühren. Das Eiweiß unterheben. Die Füllung in die Form füllen. Im vorgeheizten Backofen ca. 1 Stunde backen (E-Herd: 190 °C, Gas: Stufe 3, Umluft: 170 °C). Danach abkühlen lassen.
  от останалите 7 яйце, се отделя белтъка от жълътка и белтъка се разбива на сняг. Жълтъците с 200 гр захар, 1 пак ванилия и с кората на половиния лимон се разбива до пяна. Изварата, млякото и киселата сметана се разбиват, прибавя се към тях бетлъчната смес. Сместта се изсипва в тавичката, пече се в предварително загрята фурна 190 градуса, с въздух 170 градуса, с газ - 3 степен.След изпичане се оставя да истине
 3. Die Sahne steif schlagen. Den Kuchen mit Sahnerosetten und Minze verzieren.
 обикновенната сметана се разбива на сняг, и се украсява с нея и листата от мента

тук може да видите също други рецепти и снимки в дясно http://www.chefkoch.de/rezepte/1359991290020/Kaesekuchen.html
тук в голям формат http://www.marions-kochbuch.de/rezept/0389.htm
Някои рецепти се различават само по пълнежа - ябълки, стафиди...
Виж целия пост
# 5
Много благодаря!
Немската рецепта я зная, но има проблем с изварата и киселата сметана.У нас просто не са същите.
Ще опитам скоро и ще споделя резултатите.
Продължавам да събирам рецепти обаче!
Виж целия пост
# 6
Ако ще го правиш с българска извара вкусът няма да е същия.
Моята рецепта се различава малко от останалите, но продуктите са същите. Правя го често.
Моят Кезекухен с череши:
Виж целия пост
# 7
Точно този сладко-кисел вкус не се получава,мда.
Виж целия пост
# 8
Вкъщи харесваме този Käse Kuchen Фантазия . Вкусен е.
Виж целия пост
# 9
Вярно е, че в България няма такъв избор на сметани...и т.п. както при нас.
  Ето друга рецепта тогава за Кезе кухен/без под/, - аз я правих веднъж, ама отдаааавна
2 лъж.бакпулвер, 6 яйца, 800 гр извара, 0,400 мл мляко,2 пакетчета пудинг ванилия, лимонов сок 2 с.л, 240 гр захар,
Замесва се от 6-те яйца само 4-те жълтъка и 2 цели яйца, заедно със захарта и  лимоновия сок
Млякото се смесва с изварата, олиото, и 2 -те пак.ванилия пудинг, бакпулверга, смесва се и се пече в 200 градуса фурна, предварително загрята около половин час, но пека на горния ред, т.е. да се пече повече отгоре

 останалите белтъци / от 4-те яйца/ се разбиват със 50-60 гр захар до побеляване и се запича само за 10-ина мин.
Не се чудете, че може да е малко течно като го наливате в тавата, като се изпече стяга много. Оставя се в тавата да истине и студен се напудря със захар

Източника беше някакъв австрийски сайт

Виж целия пост
# 10
Ето тази торта с извара на Джемма съм правила, страхотна е и има подобен на кезекухена вкус:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176696.40.new#new
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия