Гъби,кайма и ориз как да ги сготвя?

  • 12 771
  • 4
Мъжа ми иска да му наготвя гъби с кайма и ориз ,но аз никога не съм правила и си нямам идея как да стане.Дайте идея как да ги направя предполагам нещо като мусака ще стане.
Виж целия пост
# 1
Задушаваш в малко масло една нарязана на ситно глава лук ,един настърган морков и гъбите,като са почти готови слагаш каймата и бъркаш непрекъснато.След това слагаш  1 чаена чаша  ориз ,бъркаш и добавяш 1ч.ч.вода.Подправяш със сол,черен пипер,магданоз или каквито подправки обичате.Като заври изключваш котлона и местиш в тава.Изсипваш и добавяш още 3ч.ч. вода и слагаш да се пече във фурната.Можеш и една заливка като мусака да направиш.
Аз лично съм правила само гъби с ориз без каймата. Simple Smile
Успех thumbsup
Виж целия пост
# 2
Аз съм правила точно както е описала Pety, много вкусно става!  Peace
Виж целия пост
# 3
http://bgkulinar.net/recepti.php?id=1108

http://bgkulinar.net/recepti.php?id=486


Фалшива дроб-сърма с кайма


500 г кайма
400 г гъби
1 ч.ч. ориз
2-3 бр. моркови
1-2 глави кромид лук
сол
черен пипер
червен пипир
олио
За заливката:
1-2 бр. яйца
1 с.л. брашно
1 ч.ч. кисело мляко

 Запържва се дребно нарязаният лук, прибавят се нарязаните моркови и те се задушават, след това се прибавят нарязаните гъби, каймата да се позапържи, прибавя се оризът и подправките. Сместа се изсипва в тавичка, добавя се вода в съотношение 3:1 и се пече във фурната. Когато яденето стане готово се залива със заливка приготвена от разбитите яйца, мляко и брашно. По желание може да се използва прясно мляко вместо кисело
Виж целия пост
# 4
Това което аз ще готвя днес е подобно. Мисля да изпека кюфтенцата във фурната. От гъбите правя сос. Задушавам в малко масло добавям брашънце и разреждам с вода или пр.мляко. А от оризчето гарнитура. Слагаш го в тенджерка с разтворен бульон и подправки и вариш. Ако искаш може да добавиш лук, грах, морков. Успех Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия