Тефлоново покритие??

  • 7 249
  • 25
Здравейте, искам да попитам има ли опасност да се съхранява храната в тефлонови съдове-тенджери,тигани след като се сготви в тях. Аз от мойта мама знам, че няма проблем стига съдовете да не са надраскани, за да няма досег с алуминия. Но днес свеки ми каза, че изобщо не трябва да оставям храната в тях и аз  Shocked .Та искам да питам дали тефлонът като материал може да окаже канцерогенно действие върху храната или няма проблем и това са остарели прредстави за черните съдове.Предварително благодаря.
Виж целия пост
# 1
Аз съм оставяла много пъти,сготвеното примерно в тефлонова тенджера в хладилника.Ако и следващият ден не го изядем остава още една вечер.Не съм имала никакви оплаквания или проблеми
Виж целия пост
# 2
Много чест оправя ориз със зеленчуци. Винаги го съхранява мв тефлонова тенджера, до сега не е имало проблем. Чела съм обаче ,че с времето започва да се отделя вещество, което което е канцерогенно Rolling Eyes
Виж целия пост
# 3
Да, не трябва да се готви, не трябва да се съхранява нищо в такива съдове.
Отдавна ги изхвърлих!
Има дела заведени срещу Тефлон, за скрита информация.
Не трябва да се използва алуминии и български гледжосани съдове.
Като цяло трагедията е пълна Sick
Виж целия пост
# 4
Да, но са толкова удобни и нищо не залепва по тях. Confused
Виж целия пост
# 5
А де, и на мен ми липсват по тази причина.
От както ги изхвърлих не съм правила палачинки newsm45, ама ще трябва да намеря заместител.
Ех...
Виж целия пост
# 6
Дела заведини срещу Тефал??Сериозно?добре де то всички по-модерни тенджери са с тефлоново покритие, алуминиевите не стават, кои може?само емайлирани ли?Къде да намеря такива?Аз досега само в тефлонови готвя и палачинкие стават много добре,но какво да правя кажете вие какви използвате?
Виж целия пост
# 7
Да, има заведени и спечелени дела в Щатите. Даже производителите за глобени с доста солидна сума.  Peace
Виж целия пост
# 8
Благодаря за отговорите, сега съм в чуденка с една друга мама си говорим в една тема за цептер и си мисля дали да не изхвърля всикчо и да си накупя цептер, но незнам.Споделяйте още мнения, кои каквото знае.
Виж целия пост
# 9
А де, и на мен ми липсват по тази причина.
От както ги изхвърлих не съм правила палачинки newsm45, ама ще трябва да намеря заместител.
Ех...

чугунен тиган с патина.
палачинките стават много  по-хубави от тези в тефлона.
нищо не залепва Peace

взех тигана от свекърва ми, която го беше бутнала в мазето,
след като си е накупила тефлоновите Peace
т.е. моят е вече със солидна патина  Laughing
само че е тежък Tired
Виж целия пост
# 10
Аз знам само за алуминиевите,че в тях не се съхранява храната. Rolling Eyes
Иначе моите са Тефал,но не знаех че и те са опасни. Tired
Виж целия пост
# 11
Да, не трябва да се готви, не трябва да се съхранява нищо в такива съдове.
Отдавна ги изхвърлих!
Има дела заведени срещу Тефлон, за скрита информация.
Не трябва да се използва алуминии и български гледжосани съдове.
Като цяло трагедията е пълна Sick
Защо не трябва да се използват български гледжосани съдове  newsm78 ?
Виж целия пост
# 12

Защо не трябва да се използват български гледжосани съдове  newsm78 ?

гледжта съдържа олово и се отделя в храната при готвене  Peace
Виж целия пост
# 13
 Shocked Това не бях го чувала  Shocked
Какво причиняват-аз готвя само в Тефал? Thinking
Виж целия пост
# 14
Аз готвя само в алпака тенджери.....А само тиганите са ми тефлонови....Нищо не държа в тях...Сега се позамислих като прочетох какво сте писали....
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия