Хрупкав пай със сладко(конфитюр или мармалад).

  • 9 249
  • 23
    Този пай е за любителите на хрупкави сладкиши,както и за тези,които се чудят къде да употребят поредния буркан конфитюр(сладко) от зимнината. Wink По-киселите,като че ли,вървят по-добре! Wink
     Много е лесен!И много вкусен! Grinning

     Тесто:

     225-250 г маргарин (или масло)
     1 чаена чаша (от 250 мл) захар
     150г кисело мляко
     1 малка кутийка майонеза
     1 малко яйце(или 1 жълтък)
     1 бакпулвер
     1 ванилия
      брашно за меко тесто

     За пълнежа:
     сладко(или конфитюр,или мармалад)
     1-3 с.л. нишесте(или обикновено бяло брашно)
     смлени орехи,колкото обичате(аз обичам повече около 1 ч.ч.)

      Замесваме тестото и го оставяме да почине малко в хладилника.
      Взимаме по-голяма тава(аз ползвам правоъгълна 23-32 см).
      Намазваме дъното с малко олио.
      Отделяме от тестото 2/3.Разпределяме го направо с ръце върху дъното на тавата и по стените й.
      Върху тестото изсипваме конфитюра,в който предварително сме разбъркали нишестето(брашното).Ако е по-течен слагаме 3 с.л..Ако е по-гъст 1 с.л. е достатъчна.(Нишестето се добавя за да се стегне пълнежа и той да не се разтече).
      Поръсваме конфитюра с орехи.
      Отгоре рендосваме на едро ренде останалата 1/3 от тестото.Към нея може да се добави още малко брашно,за да е по-твърдичка и да се рендосва по-лесно.Гледаме да покрием всичкия пълнеж.
      Печем пая на умерена фурна,докато стане румен!
      Готовият пай може да се поръси с пудра захар.
      Да ви е сладко! Heart Eyes

      Ето и резултата.

    
Виж целия пост
# 1
Селма ,сърдечни благодарности    bouquet
Виж целия пост
# 2
Да, и ние вкъщи го харесваме, ето го моят:
/снимката не е много качествена, защото е със старото фото.../
Виж целия пост
# 3
Да, и ние вкъщи го харесваме, ето го моят:
/снимката не е много качествена, защото е със старото фото.../
  По същата рецепта ли го правите? Rolling Eyes
Виж целия пост
# 4
Само не слагам майонезата и нишесте при мармалада.
Виж целия пост
# 5
Само не слагам майонезата и нишесте при мармалада.
  Тъмън можеш да опиташ,щом си се записала в темата! Wink
 
Виж целия пост
# 6
Селма,изглежда страхотно Wink ще го опитам и аз Hug
Виж целия пост
# 7
Дали ще сгреша, ако пропусна и аз майонезата  newsm78 
Виж целия пост
# 8
Дали ще сгреша, ако пропусна и аз майонезата  newsm78 
   Ще сгрешиш! Naughty
   (не,че без нея няма да стане,но тя определено прави пая по-вкусен и по-хрупкав Peace )
Виж целия пост
# 9
Задължителна ли е майонезата? Все пак в рецептата има достатъчно мазнина (майонезата е растителна мазнина и жълтък)  newsm78?
Виж целия пост
# 10
Ще опитам и двата варианта  Peace и ще се спра на единия  Peace
Виж целия пост
# 11
Много изкушаваща снимка!
Искам да попитам дали и долната част става хрупкава?
И колко грама е "малка кутийка майонеза"? Понеже имам обикновена   на "Краси".
Но ще се прави, то се знае!  Hug
Виж целия пост
# 12
Задължителна ли е майонезата? Все пак в рецептата има достатъчно мазнина (майонезата е растителна мазнина и жълтък)  newsm78?
   Правя пай по тази рецепта от години!Аз и моите близки много харесват вкуса му!
   Ако ви допада рецептата,добре сте дошли да я опитате,ако не.... просто не я правете,няма да ви се сърдя! Laughing
   Но пък  няма и да разберете колко е хубава! Wink  Hug

Много изкушаваща снимка!
Искам да попитам дали и долната част става хрупкава?
И колко грама е "малка кутийка майонеза"? Понеже имам обикновена   на "Краси".
Но ще се прави, то се знае!  Hug

   Имам пред вид най-малките кутийки,затруднявам се да кажа в момента по колко грама са.... newsm78 Да не бяха около 100 или по-малко? newsm78 Щом имаш обикновената Краси,сложи половин кутийка. Peace
   Нишестето,което слагаш в плънката,действа стягащо и не позволява долната част да размекне от влагата на конфитюра,така че отговорът е :да и долната част става хрупкава,макар и една идея по-мека от горната,но само една! Wink
Виж целия пост
# 13
Благодаря! Почвам го!
А ако снимката стане като хората, а и паят ми де  Joy , ще я сложа. Макар, че ще е от джиесем. Blush
Виж целия пост
# 14
Макар, че ще е от джиесем. Blush
  Те и моите снимки са такива! Peace
   Успех! Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия