За царевичния грис

  • 3 680
  • 9
Здравейте,
знам че от царевичния грис се прави качамак,т.е е солено ястие.(със сирене)
Но мога ли да приготвя царевичен грис с прясно мляко,както правя пшеничния или няма да е добре? newsm78
Питам ви,защото не ми се правят излишни опити Flutter
Виж целия пост
# 1
За можене сигурно може, но не бих го яла. Много си е вкусно със сирене и масло, не виждам причина да се прави с мляко. С мляко могат да се правят овесени ядки, пшеничен грис, просо, елда, ечемичени ядки и т.н. Има доста варианти.
Виж целия пост
# 2
Е да,така е Wink
Но аз реших да попитам.
Мерси Валери Heart Eyes
Виж целия пост
# 3
Ние си хапваме царевичня грис с мляко (ам),сиренце и масло и ни е много вкусно chef
Виж целия пост
# 4
Може-вкусно е
Виж целия пост
# 5
може,защо да не може Thinking
Виж целия пост
# 6
С прясно мляко, сирене и масло става чудесно. Понякога добавям и сварен жълтък.
Виж целия пост
# 7
Никога досега не съм правила грис. Изисква ли някакъв по-специален "майсторлък"? Чела съм, че грисът се сипва във врящата вода на тънка струя, за да не се стане на бучки. Това ли е основното? 
Виж целия пост
# 8
Никога досега не съм правила грис. Изисква ли някакъв по-специален "майсторлък"? Чела съм, че грисът се сипва във врящата вода на тънка струя, за да не се стане на бучки. Това ли е основното? 
да аз така го правя,в горещо мляко сипвам на тънка струя грис със водичка.
Виж целия пост
# 9
Никога досега не съм правила грис. Изисква ли някакъв по-специален "майсторлък"? Чела съм, че грисът се сипва във врящата вода на тънка струя, за да не се стане на бучки. Това ли е основното? 

И бъркаш постоянно.
Колокто повече се вари, толкова повече се сгъстява. След като поизстине, се сгъстява още повече.
Аз уцелих точната консистенция на гриса на принципа на пробите и грешките. Много пъти го правих ужасно гъст и твърд, докато успея да налучкам на колко вода/мляко колко грис да сложа и колко време да варя, за да стане приличен грис.  Crazy
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия