Продукти;
олио за пържене
лук нарязан на много ситно
1/2 ч. л червено чили натрошено /стрити семки от червена люта чушка/
чесън пресован /може и чеснова паста/
1.с.л смлян кориандър
325 гр. царевица ронена/от консерва/
1 яйце
чер пипер
сол
3 с л. брашно
сладко-кисел китайски или тайландски сос за заливка
Приготовление:
Царевицата предварително леко се намачква с вилица за пасиране на картофи..../за да се изцеди царевицата от водата/. Водата се изхвърля.
Лука и чесъна се нарязват на дребно и се запържват леко в малко олио, прибавя се и натрошеното чили.
Всичко твое се смесва с царевицата в една голяма купа.Счуква се яйцето и се разбърква всичко внимателно. Прибавят се , кориандъра, пипера и солта.Прибавяте брашното и разбъркайте добре.
С ръце оформете плоски царевични питки,с големина колкото дланта ви. Пържете ги на силен огън...докато придобият кафява хрупкава коричка.
Като ги изваждате, ги слагайте в чиния покрита със салфетка, за да попие мазнината.
Накрая се заливат със сладко-лютив сос.- "Sweet Chilli sause" има такива китайски или тайландски. Продават се в Метро и в други вериги.
Сервирайте като гарнитура към всичко!
Бон Апетит!