Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Упорита хрема

  • 1 066
  • 3
Здравейте Д-р Слънчева,
Обръщам се към Вас със следния проблем, синът ми има задна хрема, която продължава вече два месеца. Тази диагноза е поставена от няколко лекаря, не от мен. Разболя се 10 дни преди да навърши три месеца. Лекуваха го със капки за нос -  Виброцил, след тях Тобрадекс, след това капки правени по рецепта, отделно физиологичен разтвор на капки и такъв на спрей, но нищо не помага. До сега обаче не му е вземан секрет от нослето за изследване, никой от докторите не ни го е предложил като вариант. На какво може да се дължи тази упорита хрема? Какви действия да предприема?
Поради това му състояние не са му постявани и ваксини, имаме само първия Пентаксим. До кога можем да отлагаме?

Благодаря Ви предварително!
Виж целия пост
# 1
Добре е да се вземе секрет от нослето ,за да се види дали няма носителство на някакви бактерии и съответно да се направи антибиограма, за да се прецезира лечението. Ако няма бактерии можете спокойно да проведете имунизацията.
Виж целия пост
# 2
Благодаря Ви много Д-р Слънчева!
Ако мога да задам още един въпрос  Embarassed

Освен хремата се появи и слуз в акото и два дни се изхождаше много често (7-8 пъти на ден, като за него нормалното е 2-3 пъти) По преценка на педиатъра направихме изследване на изпражненията (носен секрет не ни пусна  Thinking) - резултатите са отрицателни - нищо не откриват. Притеснява ме и че много му къркорят червата ( това може и да е нормално).
Дали да не посетим гастроентеролог?
 Моля за вашето мнение. Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 3
Добре е действително да се види и от гастроентеролог.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия