За домата

  • 560
  • 7
Много се извинявам на всички, които им е втръснало да говорим за това захранване, но четох,четох... Искам да попитам: От кога мога да давам домат? Беба е на 5,5м. В момента е захранена с картоф, морков, чушка, ориз,тиква, зелен боб. До сега всичко съм си приготвяла в къщи. Искам да я науча обаче и на купешко. Но... в повечето зеленчукови /а и месни/ пюрета срещам все този "домат". Мога ли да давам? Помогнете ми да направя правилния избор
Виж целия пост
# 1
Аз дадох суров домат на 6,5 месеца. Вярно, че не съм еталон, но смятам, че не са чак толкова опасни доматите. И според моята педиатърка ако едно дете не е силно предразположено към алергии, доматите няма как да му навредят.
А сготвени домати опита още по-рано.
Виж целия пост
# 2
след 6тия месец.
Виж целия пост
# 3
Аз за първи път дадох пюре в което има и домат когато малката беше на 7м.Излезнаха и няколко пъпки по главата и спрях.
След месец пак дадох,и пак се изпъпчи.Сега по съвет на педиатъра ще опитам след годинката.Явно че моето дете реагира,
и то при положение че съдържанието на домат в пюрето е доста малък процент.
Виж целия пост
# 4
След като го има в повечено пюрета, няма какво толкова да мислиш. (особено в пюретата на Ганчев - доматът е на всяко пюре мерудия). Хип имат пюрета с над 20 % съдържание на домати (спагети разни)  и т.н.

Виж целия пост
# 5
След като го има в повечено пюрета, няма какво толкова да мислиш. (особено в пюретата на Ганчев - доматът е на всяко пюре мерудия). Хип имат пюрета с над 20 % съдържание на домати (спагети разни)  и т.н.


Виж целия пост
# 6

Домат (готвен, пюре) = 8 м.
Домат (пресен) = 1 год.


Причини за отложено въвеждане:
- киселината предизвиква хранителна непоносимост (обриви подобни на алергия)
- киселината дразни нежното стомахче
- доматът съдържа хистамин
- червените плодове и зеленчуци се въвеждат поне 1-2 месеца след захранването

Реакцията към домата не е свързана с алергия, а се дължи на киселината в него. Това е същта киселина като при цитрусите и ягодите.
Доматът в пюре е по-малко агресивен от пресния.
Виж целия пост
# 7

Домат (готвен, пюре) = 8 м.
Домат (пресен) = 1 год.


Причини за отложено въвеждане:
- киселината предизвиква хранителна непоносимост (обриви подобни на алергия)
- киселината дразни нежното стомахче
- доматът съдържа хистамин
- червените плодове и зеленчуци се въвеждат поне 1-2 месеца след захранването

Реакцията към домата не е свързана с алергия, а се дължи на киселината в него. Това е същта киселина като при цитрусите и
ягодите.


Много правилно и изчерпателно си го написала.Абсолютно съм съгласна с теб!
Доматът в пюре е по-малко агресивен от пресния.

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия