Апетитни медени пилешки крилца във фолио!

  • 7 369
  • 20
Много вкусни и подходящи за гости, когато трапезата е тип "шведска маса".

Марината за накисване на крилцата:

Бяло вино(при липса съм използвала водка, джин...)
соев сос
горчица
черен пипер
Малко чесън на парченца

Крилцата(без острата им част) се накисват хубаво  в тази марината. Колкото повече време, толкова по-добре.


След като се накиснат хубаво се вадят от маринатата. Нарязват се парченца алуминиево фолио според големината на крилцата. Трябва да е достатъчно голямо парчето фолио за да се завие вътре хубаво крилцето заедно с другите екстри и да не тече.

Всяко крилце се намазва с мед, поръсва се с черен пипер и се слага парченце чесън и малко масло. Завива се хубаво.
След като се увият всички крилца се нареждат в тавичка, която се задънва с малко водичка(може и винце) за да не са на сухо. Пекат се на умерена фурна.

Сервират се така с фолиото. Много са атрактивни и вкусни.

Бон Апети  chef
Виж целия пост
# 1
 bowuu само дето съм пълен инвалид в кухнята и ако го направя,сигурно мъжа ми  ще си оближе пръстите  Crazy
Но ще се изпробва,дано стане  Flutter
Виж целия пост
# 2
bowuu само дето съм пълен инвалид в кухнята и ако го направя,сигурно мъжа ми  ще си оближе пръстите  Crazy
Но ще се изпробва,дано стане  Flutter

ооо Деска, няма какво да им объркаш, а така вървят със соев сос...мммм....и биричка, олигавих се Crazy  Crazy Crazy
Виж целия пост
# 3
Аз имах подобна идея.....задължително ще пробвам. Благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 4
Предполагам и с бутчета може да стане?
Виж целия пост
# 5
И аз така предполагам
ако го направиш с бутчета, пиши после за резултата Peace
Виж целия пост
# 6
чела съм някъде подобна рецепта, но никога не съм я пробвала. мисля да опитам тези дни.
Виж целия пост
# 7
Еха, супер.  Simple Smile И ние сме големи фенове на крилцата, ама пусто - хипер мазни и вредни са  Tired И аз ще опитам с бутчета. А с бяло месо на ивици няма ли да стане  Thinking , че имам 15кг пилешки гърдички във фризера  Crazy
Виж целия пост
# 8
 Shocked ооо 15кг.
Какво го правите това месо бре #Crazy

Блонди, сигурно ще стане, това, което ме притеснява е, че бялото месо е по-сухичко...
Ама то маслото и меда трябва да го овлажнят, а и ако стои по-дълго в маринатата...
Ако пробваш този вариант задължително пиши как се е получило. Wink
Виж целия пост
# 9
 Joy
Намерихме в Метро на промоция - тук бялото е по 11 евро, а имаше сега за 4 евро, ама - ако вземеш 15кг и... ние взехме  Blush Та напълних фризера  Laughing Обезателно ще пробвам и ще пиша тия дни  Hug
Виж целия пост
# 10
Много вкусно звучи... НАпълни ми се устата със слюнка. Лошото е, че в къщи аз съм единствената, която обича крила Sad
Виж целия пост
# 11
Това поотделно завиване само заради, атрактивния вид ли е или е ключов момент. Аз приготвям нещо подобно, но ги пека направо в маринатата, (която е почти същата). Понякога ги завивам с фолио, но стават и без него. Звучи доста интересно, но и пипкаво...може ли снимка Mr. Green
Виж целия пост
# 12
Ами един път заради меда и маслото за да си останат върху крилцето и да си попият в него, а не да изтекат в тавата при печенето и втори път заради вида.

Нямам навика да снимам ястията, които приготвям и затова нямам снимка не тези крилца. Обикновенно за снимка се сещам след като сме изяли всичко Laughing
Виж целия пост
# 13
Joy
Намерихме в Метро на промоция - тук бялото е по 11 евро, а имаше сега за 4 евро, ама - ако вземеш 15кг и... ние взехме  Blush Та напълних фризера  Laughing Обезателно ще пробвам и ще пиша тия дни  Hug

правя го с къри в уок. запържвам една глава луки няколко скилидки чесън, слагам  пилежкото филе на жулиенчета и продължавам, като поръсвам на вкус със сол и къри и накрая добавям малко топено сирене. ако много залепва, разреждам леко с прясно мляко. става супер вкусно. като сервираш, слагаш резенчета лимон и украсяваш с пресен магданоз.
Виж целия пост
# 14
правя го с къри в уок. запържвам една глава луки няколко скилидки чесън, слагам  пилежкото филе на жулиенчета и продължавам, като поръсвам на вкус със сол и къри и накрая добавям малко топено сирене. ако много залепва, разреждам леко с прясно мляко. става супер вкусно. като сервираш, слагаш резенчета лимон и украсяваш с пресен магданоз.

Извинявам се за може би тъпия въпрос, но тази рецепта за пилешките гърдички ли е или не?  Blush
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия