Тенджери, тигани, тави... Препоръчайте ми!

  • 243 801
  • 657
# 435
Здравейте ,аз ползвам  керамичните съдове на Emily Henri и съм изключително доволна.Имам две тавички ,едната от която  е зелена отвън и отвътре и ми допада повече,защото е по-лека.Като цяло се почистват много лесно и са естетически издържани.Мечтата ми  е да си купя и тенджера ,но ми идват скъпички.
Виж целия пост
# 436
Мечтата ми  е да си купя и тенджера ,но ми идват скъпички.
Mоята мечта се сбъдна, вече имам керамична тенджера  chef. Друга марка е,но си ми харесва. Въпросът ми е след като се сготви яденето, може ли да се съхранява в самата тенджера. Аз мисля. че може, но тези с по-голям опит, ако може да споделят.
Виж целия пост
# 437
мами, а някой ползвал ли е тенджери с марка Royalti line, в Бургас ги продават в един немски магазин и се купуват като топъл хляб Simple Smile, комплекта е 150 лв и съдържа 3 тенджери, 1 тиган, 1 касерола, 1 гивгир и една силиконова купичка. Продавачката ми каза, че стават и за готвене на пара. Швейцарски са.
Моля, ако някоя има отзиви да сподели!
Виж целия пост
# 438
Мечтата ми  е да си купя и тенджера ,но ми идват скъпички.
Mоята мечта се сбъдна, вече имам керамична тенджера  chef. Друга марка е,но си ми харесва. Въпросът ми е след като се сготви яденето, може ли да се съхранява в самата тенджера. Аз мисля. че може, но тези с по-голям опит, ако може да споделят.

може , да Simple Smile

честита тенджерка!
ще се радвам да напишеш каква марка е, и отзиви за нея след като я ползваш.  bouquet
Виж целия пост
# 439
Мечтата ми  е да си купя и тенджера ,но ми идват скъпички.
Mоята мечта се сбъдна, вече имам керамична тенджера  chef. Друга марка е,но си ми харесва. Въпросът ми е след като се сготви яденето, може ли да се съхранява в самата тенджера. Аз мисля. че може, но тези с по-голям опит, ако може да споделят.

може , да Simple Smile

честита тенджерка!
ще се радвам да напишеш каква марка е, и отзиви за нея след като я ползваш.  bouquet
И аз на опашка за отзиви и за името на марката.Само керамика ли е или има покритие от емайл?
Виж целия пост
# 440
загледах етзо тази ефтина серия на Fissler  http://www.amazon.de/Fissler-110004000-Sardinia-4-teilig-Bestehe … 43983&sr=8-17,моля за мнение ако някой има впечатления от тази серия. Fissler  като цяло е много качественна марка,но от скоро пуснаха тази серия за която не мога да намеря отзиви. newsm78
Виж целия пост
# 441
Тенджерата ми е на Монета(Италия) - купих я от Пикадили -           http://www.moneta.it/eng/ceramica_01.asp  тази в средата между тиганите. Има и стъклен капак. Вътре покритието е керамично, отвън е някакъв метал, та затова се чудех дали може да се съхранява храната вътре. Иначе за готвене е супер. Наистина нищо не залепва. Като пример мога да кажа, че готвих ориз и въобще не залепна. Самите дръжки на тенджерата имат индикатор, който показва кога се е загряла достатъчно и тогава можеш да си намалиш котлона.
За двуседмичното ми готвене в нея съм доволна. eat
Виж целия пост
# 442
Вчера в Кауфланд се загледах в едни тави - алуминиеви с керамично покритие пишеше - отвътре са сивкаво бели на цвят, с по-висок борд. Пишеше и думата индукцион ....
На цена 40-45 лв. са за големите размери.
Някой може ли да сподели мнение за тях?
Виж целия пост
# 443
В Карфур продават на промоция с точки белгийски съдове за печене. Някой купувал ли е? Качествени и безопасни ли са?
Виж целия пост
# 444
В Карфур продават на промоция с точки белгийски съдове за печене. Някой купувал ли е? Качествени и безопасни ли са?
Аз си купих преди Коледа и готвя почти всеки ден с тях, защото са ми нови и интересни и защото храната става много вкусна. Много добре задържат топлината, съвсем различни са от нашата керамика и отлично се мият в миялната, което направо ме озадачи. Пекох сарми с кисело зеле, чушки пълнени с боб за Коледа, после ориз, пиле, паста със сос, картофи - всичко е чудесно. Наистина хубави съдове, доволна съм.
Виж целия пост
# 445
Тенджерата ми е на Монета(Италия) - купих я от Пикадили -           http://www.moneta.it/eng/ceramica_01.asp  тази в средата между тиганите. Има и стъклен капак. Вътре покритието е керамично, отвън е някакъв метал, та затова се чудех дали може да се съхранява храната вътре. Иначе за готвене е супер. Наистина нищо не залепва. Като пример мога да кажа, че готвих ориз и въобще не залепна. Самите дръжки на тенджерата имат индикатор, който показва кога се е загряла достатъчно и тогава можеш да си намалиш котлона.
За двуседмичното ми готвене в нея съм доволна. eat

Тук пише нещо за нанотехнологията.  Май е използвана? newsm78

http://www.moneta.it/pdf/Ceramica01.pdf
Виж целия пост
# 446
моля препоръчайте ми тиган подходящ за индукция
Виж целия пост
# 447
Ако търсиш евтино, в Кауфланд продавали Pensofal - с керамично незалепващо покритие. Tefal имат серия за готвене на индукцион, в ИКЕА има чугунени тигани около 60 - 80 лева в зависимост от размера. Ако търсиш по-скъп тиган от реномирана марка, в магазините на Гамаелит има избор. Аз ползвам Фислер, купен е от Гамаелит, но е с висока цена - 180 лв. Бих го препоръчала, но не знам какви са ти разбиранията. В същия магазин има и по-евтини, испански, американски и т. н.
Сименс имат серия за индукцион, продава се в ЕКСПО 2000 - потърси в Гугъл, ако ти звучи интересно.
Зависи и какви неща готвиш, на какви температури - по към задушаване или по към силно пържене.
Виж целия пост
# 448
Ако търсиш евтино, в Кауфланд продавали Pensofal - с керамично незалепващо покритие. Tefal имат серия за готвене на индукцион, в ИКЕА има чугунени тигани около 60 - 80 лева в зависимост от размера. Ако търсиш по-скъп тиган от реномирана марка, в магазините на Гамаелит има избор. Аз ползвам Фислер, купен е от Гамаелит, но е с висока цена - 180 лв. Бих го препоръчала, но не знам какви са ти разбиранията. В същия магазин има и по-евтини, испански, американски и т. н.
Сименс имат серия за индукцион, продава се в ЕКСПО 2000 - потърси в Гугъл, ако ти звучи интересно.
Зависи и какви неща готвиш, на какви температури - по към задушаване или по към силно пържене.
Благодаря за включването   bouquet
търся нещо средно ,добро съотношение цена качество ,искам да издържа да приготвям нещата без мазнина Fissler са страхотни ,имам такава под налягане ,и от скоро имам и по-ефтината им серия http://www.amazon.de/Fissler-110004000-Sardinia-4-teilig-Bestehe … 1O/ref=pd_sim_k_3 и съм доволна,но в момента 180 лв за тиган ми идват в повече.Ще разгледам тефал  newsm78.
Скоро попаднат на марка Bialetti,но не ми е позната ,и се чудя как ще са като качество. newsm78
http://www.pazaruvai-lesno.bg/view_product.php?pid=26184
Виж целия пост
# 449
Биалети и Тефал са на едно ниво като качество и цени. И двете марки правят много добри тигани, бедата е само в излющването на покритието, което настъпва в рамките на две години употреба по мой опит. Но като съотношение цена - качество все пак са много добри и храната става вкусна, а това има значение  Laughing Ти сега да не си помислиш, че покритието се обелва изцяло - не, просто тук там се образуват малки петънца от излющено. Ако отдолу е алуминий, май е вредно, аз по вредното не съм специалист, но все пак заради това минах от Биалети и Тефал на Фислер. То няма гаранция, че Фислер ще издържи много повече - моят го ползвам от две три години, а все пак е повече от три пъти по-скъп.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия