Баница като готовите

  • 9 592
  • 15
Някой може ли да ми даде такава рецепта? Кърмя и съм на диета без яйца и мляко, но може да я направя с овче сирене, пък и в точно тази баница май не се слагат.
Виж целия пост
# 1
Няма проблем, аз правя и с овче, и с козе... Иначе можеш и с праз или спанак и пак с някое от двете сирена, става идеално  Peace
Виж целия пост
# 2
Така де, ама как да я направя за да стане като готовите, витите дето ги продават? С мас ли се мажат? Заливка прави ли се?
Виж целия пост
# 3
Така де, ама как да я направя за да стане като готовите, витите дето ги продават? С мас ли се мажат? Заливка прави ли се?
А краве масло можеш ли да ядеш?
Ако искаш да е като тези,които ги продават,може да пробваш домашно точена.
Правиш си едно обикновено меко тесто с вода,сол,брашно.
Разделяш го на 40-50 малки топчици.Оставяш ги да се отпуснат и ги разточваш над тавата.Преди да ги разточиш,ги топиш в краве масло.Помежду тях слагаш сирене и разтопено краве масло.
На тази баница отгоре слагам и яйце,но мисля,че и без него ще стане. Peace
Виж целия пост
# 4
Благодаря  bouquetяла съм я на гости, но не знаех как се прави. Не мога и маргарин и краве масло да ям, със свинска мас или олио дали ще стане? А с готови листи опитвала ли си да я правиш?
Виж целия пост
# 5
С олио става също идеално. С готовите кори не става съвсем като купешките, но по принцип пак ще стане добре  Peace А готовите банички са без масло и яйце със сигурност  Grinning
Виж целия пост
# 6
Оригиналната рецепта си е със свинска мас  Peace Купешките банички също са със свинска мас.
Виж целия пост
# 7
Купешките банички също са със свинска мас.

Гледала съм на две-три места как ги правят, не са слагали мас, а олио. Но оригиналното може и с мас да е, не знам. Имах и познат баничар, винаги с олио ги е правил.  Thinking
Виж целия пост
# 8
Купешките банички също са със свинска мас.

Гледала съм на две-три места как ги правят, не са слагали мас, а олио. Но оригиналното може и с мас да е, не знам. Имах и познат баничар, винаги с олио ги е правил.  Thinking
За купешките не съм виждала как ги правят,но винаги,когато съм си купувала са ми миришели на свинска мас.
Иначе домашно точените кори е по-добре да се правят със свинска мас,защото по-добре се разточват. Peace
Виж целия пост
# 9
Купешките банички също са със свинска мас.

Гледала съм на две-три места как ги правят, не са слагали мас, а олио. Но оригиналното може и с мас да е, не знам. Имах и познат баничар, винаги с олио ги е правил.  Thinking
За купешките не съм виждала как ги правят,но винаги,когато съм си купувала са ми миришели на свинска мас.
Иначе домашно точените кори е по-добре да се правят със свинска мас,защото по-добре се разточват. Peace


Обърках се малко  Blush Пишеш, че оригиналната рецепта е със свинска мас. После пишеш, че не виждала как всъщност ги правят, но ти миришело на мас  Thinking
И не, няма нужда за доброто разточване корите да са с мас  Peace Маста е за масленки, за някои видове питки и соленки, но като цяло за баниците - аз поне не знам такова нещо  Thinking
Виж целия пост
# 10
...
А готовите банички са без масло и яйце със сигурност  Grinning
Аз си купувам едни, които със сигурност са с масло и са безумно вкусни  Laughing
Виж целия пост
# 11
Аз си купувам едни, които със сигурност са с масло и са безумно вкусни  Laughing

Зависи. Има баничарници, които предлагат различни видове. На нашата улица има една, предлагат обикновените с олио и извара, с олио и сирене, с масло и сирене, с масло и извара, с праз и сирене... всякакви. Но по принцип обикновените, евтини, купешки и най-вече разпространение по курортите и будките са с извара и олио  Grinning
Виж целия пост
# 12
Купешките баници от баничарниците са със свинска мас, задължително! Правят се с мас и с олио, просто се слага на различни места. Маста се слага във фолинките - 2 питки, които се слепват с мас (може и масло, но от опит знам, че пак слагат мас, но казват че е масло, освен ако някой не си държи много на реномето, но такива почти няма), след което тия фолинки се мятат (въртят), за да се получи тънкия лист. Въртят се с олио и се пръскат с олио, когато се сгъват.
Принципа им е да се правят с 2 вида мазнина - твърда и течна. Може да е мас, може масло, може маргарин, отделно олиото.
Виж целия пост
# 13
Купешките банички също са със свинска мас.

Гледала съм на две-три места как ги правят, не са слагали мас, а олио. Но оригиналното може и с мас да е, не знам. Имах и познат баничар, винаги с олио ги е правил.  Thinking
За купешките не съм виждала как ги правят,но винаги,когато съм си купувала са ми миришели на свинска мас.
Иначе домашно точените кори е по-добре да се правят със свинска мас,защото по-добре се разточват. Peace


Обърках се малко  Blush Пишеш, че оригиналната рецепта е със свинска мас. После пишеш, че не виждала как всъщност ги правят, но ти миришело на мас  Thinking
И не, няма нужда за доброто разточване корите да са с мас  Peace Маста е за масленки, за някои видове питки и соленки, но като цяло за баниците - аз поне не знам такова нещо  Thinking
Имах предвид оригиналната рецепта за домашно точена баница от баба  Laughing За доброто разточване също го знам от баба и повярвай ми,има разлика,когато са със свинска мас и нещо друго.
И да,не съм ги виждала как ги правят,но ужасно ми миришат на мас и затова си правя тези изводи. Peace
Виж целия пост
# 14
А, на баба баниците   chef спор няма  Hug

Пина, мерси за пояснението  Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия