Солен кекс

  • 5 376
  • 22
Опитайте следния солен кекс. Много удобно, става чудно предястие. Видях, че има такава рецепта, но този е с други съставки, а трябва да се опитват различни неща! Харесва ми, защото не се меси, не се точи, не си цапаш ръцете  Grinning, а се бърка само с вилица.

Солен кекс
Продукти:
3 яйца
¾ ч.ч олио
¾ ч.ч. кисело мляко
1 бакпулвер
1 ч.ч. натрошено сирене
100 гр пресен салам или наденица
3-4 варени моркова
2 стръка пресен лук
2 стръка пресен чесън
Магданоз
Джоджен
Девесил
Маслинки
2 ч.ч. брашно
Ким за поръсване отгоре
Приготовление:
Продуктите се бъркат в дълбока купа с вилица, като се добавят по реда, в който са написани. Стръковете лук и чесън се нарязват на около 2 см, маслинките без костилки, подправките може и сушени, морковите нарязани. Изсипвам в кексова форма, намазана с олио и поръсена с малко брашно,  заглаждам отгоре, че става рошаво, поръсвам с ким и се пече. Сервирам нарязан като кекс. Пробва се с клечка, да не остава сурово тесто по клечката. Понеже не съм привърженичка на пресните салами, замествам с нарязана шунка. Може да се пропусне някоя от съставките, ако я нямате или да заместите с друга подходяща. Вади се, като поизстине, да не се счупи. Обикновено не стигам до снимка, защото се омита много бързо.  Laughing
Виж целия пост
# 1
Всеки солен кекс не се меси, нито точи, нито цапа ръцете  Grinning

За тази смес (без добавките) ми отиват 2 и 1/2 ч.ч брашно  Peace

Казано честно пресен лук, чесън, магданоз, девесил, маслини, ким и джоджен едва ли бих си позволила да смеся в едно  Crazy Добре ли става наистина?  Thinking
Виж целия пост
# 2
Ами...опитай! Simple Smile Поне досега оплаквания не съм имала.
Виж целия пост
# 3

Ще пробвам  Hug
Виж целия пост
# 4
Наскоро ядох такъв кекс, само дето имаше и печени червени чушки нарязани на ситно, които му придаваха още по-апетитен вид. Действително е много вкусен  Peace
Виж целия пост
# 5
Сигурно става хубаво, следващия път ще опитам с чушки. На мен идейки ми дай, обичам експерименти.   chef Сега ме подсети, че веднъж ми бяха останали 2 сварени яйца и тях ги добавих към сместа, нарязани на кубчета. Ама те не са в оригиналната рецепта.  Laughing Всъщност този кекс е нещо като гювечетата - ако имаш разни останали по малко различни неща, спретваш нещо забавно и различно. Като моите деца, дето все искат гювече, ама като миналия път, а то всеки път се получава различно, според това какви съставки се мотаят из хладилника.  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 6
ще се пробва  chef,а ако няма пресен лук и  4есън newsm78
Виж целия пост
# 7
A, дали може сода вместо бакпулвер?  newsm78
Виж целия пост
# 8
Да, правила съм го и със сода.
А наистина може без лука и чесъна, но те придават част от вкуса.
Виж целия пост
# 9
а ако не е пресен става ли newsm78
Виж целия пост
# 10
Искаш да кажеш на глави ли? Така не съм опитвала. Може би ще бъде по-миризливо, не зная?
Виж целия пост
# 11
Олеле!  Shocked
............
3-4 варени моркова
2 стръка пресен лук
2 стръка пресен чесън
Магданоз
Джоджен
Девесил
...............
Интересна комбинация на съставките!  Peace
Виж целия пост
# 12
Ще го пробвам. Звучи апетитно.  chef
Виж целия пост
# 13
И аз ще пробвам, но как се яде- като добавка към ядене или само соления кекс? Embarassedбб
Виж целия пост
# 14


"Интересна комбинация на съставките!  Peace"


Да, вярно звучи странно, аз даже първия път се изкушавах да съкратя девесила и чесъна, ама все пак го сложих и се получи чудесно. Е, подправките, разбира се, не трябва да са супени лъжици, а няколко щипки, както се слагат подправки.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия