Ако има майки от Швейцария да споделят....

  • 1 386
  • 3
..как швейцарците правят този вкусен типов хляб със страхотно хрупкава коричка  Crazy. Просто невероятен, толкова вкусен хляб не бях яла през живота си! Също ядох и една доматена супа, която много ми хареса и картофите с бекон, нещо като нашия пататник - с хрупкава коричка. Моля да споделите тези три рецепти Flutter.
Виж целия пост
# 1
картофена специалитет е Rösti, вкусни са  Crazy
почти като нашия пататник се прави Peace

хлябът предполагам, че е със закваска и е печен на пещ, тогава има хубава коричка...
мисля, че не е типов, а ръжен или от dinkel...
ако те интересува ще ти обясня как се прави, но трябва време,
а и във фурната не става същия...

за доматената супа не мога да помогна.

ти сега кажи как се прави салатата от зеле с майонеза и стафиди.
слага се във фалафела и шоармата Mr. Green
Виж целия пост
# 2
Да, Рости беше картофения специалитет. В един ресторант ни го сервираха с ананас и яйца на очи, чукнати отгоре. Не ми хареса тази вариация - доста тежко е. Интересува ме варианта само с бекон, който е.

А за салатата от зеле и стафиди мога да погледна, но това ще стане утре. Мисля, че имаше и ябълки, идва леко сладникава.
Виж целия пост
# 3
намерих време да напиша рецептата за rösti

Рьостито е швейцарски специалитет,
като самите швейцарци още се карат какви картофи се ползват:
сварени или сурови.



продуктите са едни и същи Wink

1 кг. картофи (използват се сортове, които сварени пак остават твърди и не се разпадат при настъргване...)
4-5 с.л. мазнина (мас, или 50:50 олио и масло)
сол

по желание: бекон

картофите се сваряват с люспата с малко ким във водата.
не трябва да са разварени, може да са полусурови.
оставят се под капак да изстинат (най-добре е да се сварят предния ден).
настъргват се на едро ренде.

в тиган (най-добре в чугунен) се слага мазнината.
ако се ползва бекон се нарязва на дребно и се запържва.
добавят се картофите и се объркват с бекона.
като поемат мазнината и бекона с помощта на лопатка се оформят да станат като палачинка.
дебелина около 1 2- см.

всяка страна се пържи на средна температура около 5-8 мин. под капак.
обръща се с помощта на чиния, за да не се разпадне.
след като се обърне по ръба на тигана се добавя пак малко мазнина.
последните 4-5 мин. се пържи без капак, за да стане хрупкава.
обръща се пак, за да е коричката хрупкава и от 2те страни.

ако се ползват сурови картофи, то се пържи около 15мин от всяка страна и се сипва още в началото около 20 мл. вода в тигана по ръба и се затваря плътно за 15 мин., за да омекнат картофите.
после пак последните минути се пържи без капак, за да стане хрупкава коричката.

това е основната рецепта (без бекона).
вариации за гарниране има много...
виждала съм в заведения да ползват рьостито като блат за пица...отгоре слагат какво ли не ooooh!

аз обичам рьости отгоре гарнирани с рукола и домати.
така не ми е много мазно.
със сирена пак е много вкусно, но идва тежко, само зимата ги хапвам така.

не каза дали искаш рецептата за хляба?

аз чакам салатата Peace
ако може и рецептата за oliebollen
аз намерих 2, но искам основна рецепта.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия