Как пе4ете в силиконова форма

  • 61 309
  • 17
Хайде и тук да ви попитам,как пе4ете вие в силиконови форми,4е току що изхвърлих кекса Tired.Нещо не ми се изпе4е добре,отгоре изгоря,а като го обърнах,направо си беше суров.Кка пе4ете вие в тези форми?На вси4кото отгоре трудно го обърнах,беше си залепнал,а уж незалепващо покритие...така ме е яд 4е не си ползвах старата тефлонова форми4ка Tired
Виж целия пост
# 1
Да ти кажа честно и моите първи два кекса не станаха в тази форма , тъкмо мислех да я изкарам от употреба и то взе , че стана. Слагам тестото без да подмазвам с олио  и без да ръся с брашно, пека го върху решетка на средата на фурната.Като се по запече от горе за да не ми прегори мятам един лист фолио и пека до готовност като проверявам с клечка за зъби. Когато махна фолиото ако искам запичем още, пека на 200 градуса около 30-40 минути. Като го изкарам от фурната го оставям около 5 минути да поизстине формата и лекичко къде с ръка , къде с помощни средства го отлепям от формата.
Дано си ме разбрала.
Виж целия пост
# 2
Не се сетих за това с фолиото,щеше да поправи нещата,4е отгоре много бързо ми се изпе4е и запо4на да се появява кори4ка,заблудих се и го изклю4их,ама така си го пека и в тефлоновата форми4ка.И после като обърнах,мале-мила,полусурово..За пръв път ми се слу4ва таковА нещо.Мерси за отговора,следващия път ще пробвам така!Сега се порових малко и открих 4е в силиконовите се пе4е на около 150 градуса и малко по-дълго време от обикновеното Peace
Виж целия пост
# 3
И на мен така ми се получава, подарих ги на майка ми, не ми допадат изобщо и не виждам смисъл от тях  Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Аз съм много доволна от моите. Бавно и полека заменям всичките си тави и форми със силиконови. Не мажа с олио и масло, не ръся брашно. Висчко излиза перфектно изпечено--мъфини, кексове, бисквити...До сега нямам нищо нестанало.
Пека кексовете на 160, после засилвам на 180. Накрая пускам инфрачервените да зачервят и отгоре.
Виж целия пост
# 5
А предварително нали си загрявате фурната преди да пе4ете?На колко градуса го правите?Имам предвид дали предварително загрявате на 200 и после пе4ете на 150 да ре4ем или си загрявате на толкова на колкото пе4ете?Скоро 4етох 4е кекса най-добре се изпи4а в незагрята фурна,ама не ми се вярва да е така newsm78.
Виж целия пост
# 6
Аз съм много доволна от моите. Бавно и полека заменям всичките си тави и форми със силиконови. Не мажа с олио и масло, не ръся брашно. Висчко излиза перфектно изпечено--мъфини, кексове, бисквити...До сега нямам нищо нестанало.
Пека кексовете на 160, после засилвам на 180. Накрая пускам инфрачервените да зачервят и отгоре.

И аз така. В началото бях доста скептично настроена към силиконовите форми, мислех, че ще мирише на разтопена пластмаса, но след като си купих едни формички за мъфини направо се родих. Без намазняване се отделят супер лесно, мият се лесно и не заемат много място.

Не мисля, че проблема ти е във формата. Може би не си настроила градусите нещо и се е залепил, защото не е бил изпечен добре.
Дали има ментаци силиконови форми newsm78...
Виж целия пост
# 7
То това е идеята на силиконовите - че не се маже с олио, брашно, вода, нищо. Но все пак, по същия начин се процедира и с тефлона. И с него винаги се изпича идеално, за какво да експериментирам  Simple Smile За какво да завивам с фолио, да махам, да дебна печене, гардуси и чудеса, като всичко си става лесно и хубаво с тефлона, пак без мазане и залепване  Simple Smile
Виж целия пост
# 8
Аз съм много доволна от моите. Бавно и полека заменям всичките си тави и форми със силиконови. Не мажа с олио и масло, не ръся брашно. Висчко излиза перфектно изпечено--мъфини, кексове, бисквити...До сега нямам нищо нестанало.
Пека кексовете на 160, после засилвам на 180. Накрая пускам инфрачервените да зачервят и отгоре.
А за колко време горе-долу се изпича 1 кекс?
Виж целия пост
# 9
t_ilieva, не съм засичала с точност. Аз рядко правя големи кексове. Наблягам на малките формички. Около три кекса да имам изпечени най-много...
Виж целия пост
# 10
Имам подарена силиконова форма за кекс, но все още не смея да се престраша да го направя в нея......  newsm78
Виж целия пост
# 11
за пръв път когато ги използвах леко ги намаслих, втория път не,   Rolling Eyes ама  по навик някой път си ги намаслявам.
Всичко се изпича перфектно, много съм доволна. Пече се  в загрята фурна на 189-175гр. /тестените-кексове, мъфини, сладкиши/ и нямам провал  Peace
Виж целия пост
# 12
Аз сьм доволна от моите,пече се добре.

Да ви питам отделните силиконови форми за мьфини в тава ли ги слагате или директно на решетката вьв фурната???
Виж целия пост
# 13
Записвам се да следя темата, защото и на мен ми подариха силиконови формички за малки кексчета, но все още не съм ги пробвала, защото не знам как! Embarassed Все си мисля че силикона ще се разтопи във фурната! Joy
Виж целия пост
# 14
Някъде четох, че в силиконова форма нещата по принцип се изпичат малко по-бавно, но аз не съм имала проблем като да ми изгори отгоре сладкиша, а от долу да е суров. Пека на вентилатор на около 150-160 гр. почти всички кексове, мъфини и сладкиши, като по принцип съм забелязала, че за моята фурна е необходимо да намаля или градусите или минутите спрямо рецептите.
Ако ти се изпече по-бързо от горе сладкиша според мен може да се допече само на долно нагряване, така бих пробвала аз.

Аз имам малко силиконови форми. В едните за мъфини нищичко не залепва. Имам една кръгла за сладкиши и в нея ми се случваше като вадя сладкиша съвсем тънък и равномерен слой да оставя по формата. После тук четох, че първия път като се ползват е добре да се намажат с олио (не съм го виждала в упътване), пробвах и вече не залепва наистина. Много съм доволна от тези форми и ще си купя още.

И последно - формичките за мъфини аз ги редя в една от тавите на фурната, за да са на равна повърхност.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия