някой да е чувал

  • 940
  • 4
Някой да е чувал как се правят карамелизирани ябълки, запичаха ли се, какво се правеха....  Grinning Наистина знаете ли!? Предварително благодаря!
Виж целия пост
# 1
Изчистваш семето, обелваш и вариш 3-4 мин в предварително приготвен гъст сироп. Отцеждаш, пълниш с орехи-едри и заливаш с карамел. Слагаш една по една ябълките в/у сито и с лъжица поливаш горещ карамел. Може и цели без издълбано семе и необелени /но тънкокори/ - само да ги потопиш в карамел. Но тогава се прави по-голямо количество карамел. На мен ми харесват повече по първия начин.
Виж целия пост
# 2
А ето ти и още една от "Рецептите на баба Пена"
Карамелизирани ябълки, оваляни в смлени орехи

Продукти:
3 ябълки
200г смлени орехи
150г захар
50г масло
150мл вода
канела

Приготвяне:
Ябълките се обелват и нарязват на ладии. От захарта, водата, маслото се приготвя крамелен сос, както за крем карамел. Взема се дълбок тиган с диаметър 15см. Първо се разтопява маслото, след което се слага захарта и водата докато се разтопи захарта без да загори. Добавя се канелата към соса. Резените ябълки се потапят в карамела докато е топъл и течен и един по един се овалват в смлените орехи. Подреждат се внимателно в чиния. Може да се сервират в индивидуални чинии, гарнирани отстрани с топка сладолед или някакаъв вид крем.
Виж целия пост
# 3
Карамелизирани не съм правила, но преди малко изядохме печените  Simple Smile В тавата със захар,канела и малко вода Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Много благодаря за рецептата, направих ги, но мисля другия път да не слагам толкова вода, не става толкова гъст сиропа. Мисля че ако е по гъст ще е по добре. Супер сте мами.   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия