Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Работа и изследвания...?

  • 1 362
  • 17
Здравейте момичета.Май и аз започвам подсъзнателно да се присъединявам към  проблемното...Дано да греша.Въпроса ми е свързан с това -как се справяте във времето с работата (по цял ден,на нормиран работен ден) и същевременното ходене по мъките,лекари,изследвания.Трябва да започна и аз да правя изследванията едно по едно обаче не знам как да си наредя нещата тъй като работя по цял ден и не мога всеки ден да отсъствам за нещо.Пък и не искам на работата да разбират,че имам ПРОБЛЕМ.Дайте ми съвет и кажете как е при вас...
Виж целия пост
# 1
За изследвания по лабораториите ходиш сутрин. Повечето работят от 7:30, така че можеш да идеш, да ти източат кръв и да отидеш навреме на работа в 9. Ако трябва да отсъстваш цял ден или по средата на деня, вземи ден отпуска.

Ако ти е разбран шефа, поне на него само кажи, защото все пак няма как да не ти се наложи да закъсняваш сутрин или да си тръгваш час по- рано вечер. Поне аз гледам така да си направя часовете, че да не трябва да излизам от работа.
Виж целия пост
# 2
В Пловдив съм ходила на прегледи след работа.Повечето лекари работят до късно.Изследвания-сутрин.
Когато съм пътувала до София-отсъствам целия ден Peace.
Виж целия пост
# 3
аз казах на колежките от стаята и шефката. тук е мястото да им благодаря за пореден път, защото до сега не съм имала проблеми със закъсняване, отсъствия и др. ходя винаги, когато е необходимо. ако трябва с отпуска направи първоначални изследвания и прегледи и след това решавай как ще действаш по натам. успех
Виж целия пост
# 4
Зависи от колегите и работодателя. Моите Шефове и колеги zнаят zа проблемите ни и никога нямам проблем да се сменя с някой или да си вzема почивен ден от днес zа утре.
Виж целия пост
# 5
Все още не искам да споделям с никой нищо.Тъй като и аз не съм наясно дали изобщо има реален проблем и какъв.
Ще опитам да ходя сутрин в лаборатории-ок.
Но както чувам например за д-р Александров,че се чака с часове...това значи,че трябва да взема почивен ден....
Дано не ми се налага много да обикалям.... Tired
Виж целия пост
# 6
От колко време правите опити за бебе?
Дано няма проблем,а само е въпрос на време!
Виж целия пост
# 7
Година и половина.С промеждутък 6 месеца,в които пиех противозачатъчни.Значи чисто година.
Не съм правила изследвания освен Пап.
Лекувам течения и вече ми писна.
Смятам да се изследвам за хламидии....Съмнявам се за това.
Виж целия пост
# 8
Наистина е време да се обърнеш към клиника по стерилитет,колкото и да ти се струва невъзможна ситуацията на работното място,винаги се намира изход.Първата година се измъквах с лъжи и закъснения,но после казах на шефката и получих разбиране и помощ–въртеше така смените ми,че колегите дори не подозираха,че има нещо сменено в графика ни.
Успех и не позволявай да те забави нищо да достигнеш дългоочакваната ти мечта! Peace
Виж целия пост
# 9
Аз в от самото начало разговарях с моя шеф, който е прекрасен човек и ме разбра напълно и никога не се притеснявах да отсъствам от работа било и няколко часа. За мой късмет аз работя на НДК, до мен е лаборатория Кандиларов, а Малинов ми беше на 2лв. с такси. Инжекциите ми ги биеха в МА, което пък ми беше на 2 мин. пеша.

Но все пак се иска време и най-важното спокойствие, а ако всеки път трепериш, че закъсняваш...е много неприятно.

А след време си казах, че няма по-важно от бебето и не ми пукаше дори да ме няма и 3ч. Но все пак аз съм с позиция и работа, която ми позволява да отсъствам за по-дълго и да не давам много отчет.

Късмет.
Виж целия пост
# 10
Аз имах подкрепата на работодателите си! Естествено преди това им обясних всичко.
Виж целия пост
# 11
Ох, и аз имам такъв проблем. Даже точно тази сутрин с мъжа обсъждахме какво ще правим... Предстои ни още една инсеминация, а после ин витро, което със сигурност отнема повече време от инсеминациите.
Не искам да казвам в работата причината за моите отсъствия, а така е много трудно - не мога всеки път да лъжа или да не обяснявам защо искам да си взимам почивни дни.... А бе трудно е много. Мъжа ми смята, че тези мои притеснения допълнително усложняват нещата и са причина да не се получава успех в опитите досега. Казва ми, че трябва да съм спокойна, но как да съм спокойна като мразя да лъжа и постоянно съм на тръни ...
AGAPH ако са ти свястни колегитеи шефа, ти препоръчвам да им споделиш - ще ти е къде къде по-лесно и спокойно ....
Виж целия пост
# 12
Ако не искате да казвате още, не може ли да записвате часове след 6 или след 7 примерно.Много е деликатен момента с това дали да кажеш на шефовете, защото не е ясно какво ще последва.
Виж целия пост
# 13
Когато ние започнахме да ходим в клиника по стерилитет , мъжът ми ме придружаваше на всеки преглед , аз нямах проблеми да отсъствам от работа , тъй като работя във фирмата на брат ми , но при мъжът ми имаше малко препятствия , понякога след разговор с доктора се налагаше почти веднага да тръгваме за София , а ние живеем в Бургас . Беше трудно , но намирахме начин да се справяме , не ми е тежало , крепеше ме мисълта че така се доближаваме до нашата мечта . Сигурна съм че ще намериш начин да се справиш  Peace
Виж целия пост
# 14
Нашите работодатели/работим заедно със съпруга ми/ни дават цялата си подкрепа,за което винаги ще съм им благодарна.Много е важно да си спокоен,че няма да ти правят проблеми на работното място и да намериш съпричастност в лицето на работодателите си.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия