Чимичанга?

  • 7 892
  • 16
Някой има ли идея как се прави?Чичко Гугъл ми вади само страници, които не са от БГ.Бих искала да попитам някой ,който го е опитвал.
Виж целия пост
# 1
зву4и  ми  много  странно  , newsm78 newsm78 newsm78   поне  кажи   за  нещо  сладко   или  солено  става  дума Grinning
Виж целия пост
# 2
Някой има ли идея как се прави?Чичко Гугъл ми вади само страници, които не са от БГ.Бих искала да попитам някой ,който го е опитвал.


Преди време четох история за появата на названието им, стана ми интересно и си записах дадената рецепта. Не съм ги правила обаче.

Ето рецептата:

3 ч.ч. царевично брашно се смесва с 2 ч.л. гасена сода и се посолява. Добавят се  2 с.л. краве масло на малки парченца. Налива се чаша вода и се замесва тесто. Дели се на 12 части, правят се топки и се оставят завити с кърпа за 20-ина мин. Разточват се на кръгчета с диам.17-20 см. Пържат се без мазнина  до появяване на мехурчета.
Пълнеж:В краве масло се пържат ситно нарязана глава лук,1-2 скилидки чесън,чушка /лютива/ и сладка чушка. Добавят се нарязани два сварени картофа.Разбърква се.Нагрява се тиган с дебело дъно. Кръгчетата се пържат от двете страни по 30 сек. Във всяко се слага по суп.л. пълнеж, сметана, ръси се настърган кашкавал, сгъва се като плик, полива се с лимонов сок и се поръсва с пипер. По желание се добавя сос гуакамоле: от авокадо, лук и чесън.

А ето и историята на рецептата и названието:

Рецептата за горещата, калорийна и лесна за приготвяне мексиканска чимичанга е резултат на кулинарна грешка. Американска ресторантьорка твърди, че рецептата и самото название са измислени от нейна леля през 1920 год. Лелята работела в кухнята на собствения си ресторант «EL CHARRO». Без да иска, изпуснала буритос в тиган с нагрято масло, ядосала се и тъкмо се канела да изругае:  «Ay, chingado !» (нещо като «Oh, fuck!»), но се сетила, че в кухнята е нейната малка племеничка, сепнала се и се чуло: “Ay, chi…michanga!” А когато извадила буритоса от тигана, установила, че пърженето го е направило по-вкусно. По такъв начин в ресторанта се появило ново блюдо с названието «Чимичанга». Така започнали да го приготвят и сервират в цялата испаноговоряща Америка. Grinning
Виж целия пост
# 3
Аз в Мексико съм яла пилешка чимичанга. Фактически това са пържени царевични тортили с някакъв пълнеж.
Виж целия пост
# 4
 EmbarassedЗвучи много интересно, но май ще ми трябват стотина опита , докато се получи.
Страхотни сте  bouquet!В миг на умопомрачение може и да намеря смелост да опитам.
Виж целия пост
# 5
Интересна рецепта, ще я пробвам.
labrex , да не е гасена содаRolling Eyes
Виж целия пост
# 6
Интересна рецепта, ще я пробвам.
labrex , да не е гасена содаRolling Eyes

Гасена сода е, да, ама като няма контрола, така е. Grinning
Виж целия пост
# 7
4ак ме е срам  4е  съм толкова  невежа Embarassed но  това  име  не  го  бях  4увала  ....Сигорно  е  и   вкусно   а  аз оби4ам да опитвам  нови нови  неща ,А можели  вместо  цареви4но  брашно  да  полжвам  цареви4ен   грис ...
Виж целия пост
# 8
4ак ме е срам  4е  съм толкова  невежа Embarassed но  това  име  не  го  бях  4увала  ....Сигорно  е  и   вкусно   а  аз оби4ам да опитвам  нови нови  неща ,А можели  вместо  цареви4но  брашно  да  полжвам  цареви4ен   грис ...

Има рецепти, в които пише, че питките са пшенични. Аз се надявах да се включи някоя мама, която е живяла в Мексико и от опит да обясни нещата. Моите "знания" са от нета и книгите.
Виж целия пост
# 9
По тукашните мексикански ресторанти го правят с пшенична тортила.Аз лично чимичангата не я харесвам,много мазна ми идва.


Виж целия пост
# 10
И аз съм яла пшенични тортии. Няма да има проблем да се направят.
Виж целия пост
# 11
 Laughing Ще ме извините за отклонението- но не се сдържах - умирам да се хиля на тая дума:
Винаги съм я свързвала с една комедия - мисля "Запознай се с нашите" - дето в телефонния секретар на едни думата се повтаря няколко пъти в спор кой да я направи и така и не съм се замисляла, че си е сериозно ядене  Laughing
Виж целия пост
# 12
Laughing Ще ме извините за отклонението- но не се сдържах - умирам да се хиля на тая дума:
Винаги съм я свързвала с една комедия - мисля "Запознай се с нашите" - дето в телефонния секретар на едни думата се повтаря няколко пъти в спор кой да я направи и така и не съм се замисляла, че си е сериозно ядене  Laughing

Да, там бащата на момчето много я хапваше....
Виж целия пост
# 13
Изглежда страхотно. Не го бях чувала.
Виж целия пост
# 14
Аз доколкото знам пшеничните тортили са си съвсем в традицията, но са типични за най-северната част на Мексико и текс-мекс (знаете какво е, нали - тексаски вариант на мексиканската кухня Simple Smile), в останалата част на страната се ядат царевични тортили и въобще са по-разпространени.

 Joy Joy Чимичанга много смешно звучи наистина, а какво ще кажете за чуррос? Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия