с миди- какво и как?

  • 1 011
  • 8
Какво и как да приготвя с 300гр. замрзени миди? Не съм приготвяла до сега. Не зная никакви варианти или тънкости  chef Благодаря!
Виж целия пост
# 1
Салата от миди, просто сварени с лук и моркови и бяло вино, панирани, с ориз... има много рецепти в нета  Peace
Виж целия пост
# 2
Запържваш лук, добавяш мидите, после чаша и половина ориз- бъркаш леко 5 минутки, слагаш доматки. Изсипваш в тавичка или ийенско стъкло и печеш (аз слагам и обезкостени маслинки). Подправките са червен и черен пипер, соев сос, вино.  Simple Smile Опппааааа и вода разбира се! около 3 чаши

На салатка най-ги обичам, но ако са крехки. Вариш ги (не знам колко време), изцеждаш ги и ги слагаш в купа. Добавяш нарязан лук, копър и/или магданоз, лимонов сок, зехтин, сол.
Виж целия пост
# 3
Вариш ги (не знам колко време...

Много малко - след отварянето не повече от 2-3 минути; морските дарове колкото по-дълго се варят, толкова по-жилави стават  Crazy
Виж целия пост
# 4
Като морско чедо обожавам морските дарове.

1.  За мидите препоръчвам паниранировка от 1белтък разбит на пяна, чер. пипер, бира и няколко лъжици брашно колкото да се сгъсти. Всяка мида я овалваш отделнмо и пържиш - голяма играчка е но е вкусно.
2. Друг вариант е с ориз- 1 голяма глава лук нарязана на едро се запържва, прибавя се 1 ч.ч ориз, запържва се докато ориза стане стъклен прибавяш мидите, чер.пипер, чубрица и сол и 3ч.ч.вода.  Peace
3. Или любимото на мъжа ми - салатка от миди с лук оцети и олио Simple Smile
4.Или  тигана със соев сос, къри и чили в равни количества  около 4-5 с.л. задушават се докато соса се изпари. Стават мнооого вкусни  Peace

  chef
Виж целия пост
# 5
Ризото с миди

Пикантни миди
Виж целия пост
# 6
кипвам  200гр. бяло вино+ чесън, малко  люта чушка и  магданоз и  копър.като   заври  пускам  мидите за   15  минути.изцеждам и  хайде  да  ти  е сладко.
Виж целия пост
# 7
 Stop Яла съм миди в Южна Италия приготвени със спагети. Бяха много вкусни.
Виж целия пост
# 8
Ако са замръзени и сварени ги приготвям по описаните вече начини. От скоро правя и следните мидени "пръжки",които научих от моя приятелка. Обърквам мидите ,от тези сварените и замръзени,с добро количество майонеза,чер пипер и малко чесън на прах. Оставям ги за 1-2 часа и след това ги овалвам в хлебни трохи от по стар хляб. Редя ги разделени една от друга върху  хартия за печене и ги пека в предварително загрята фурна . Стават хрупкави като пръжки,вкусни са и са позходящо мезе за бира и вино.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия