Пиле с доматен сос

  • 21 244
  • 11
Моля споделете как се готви пиле с доматен сос
а пиле с картофи но на фурна но не бели картофи а като манджа така каза мъжа ми  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 1
Виж това Пиле с доматен сос, а също и тази рецепта. Спокойно можеш да замениш свинското с пиле Peace

Виж целия пост
# 2
Аз сварявам леко пилето ( не до пълна готовност). Запържвам моркови и домати (обикновено от консерва), докато соса леко се сгъсти. В тавичка нареждам месото и поливам със соса. Подправките са на вкус. Пека до готовност  Peace
Виж целия пост
# 3
Момичета,ще пробвам вашето пиле!    Grinning
Виж целия пост
# 4
и аз утре ще изпробвам рецептата
а не киселее ли от домата?
Виж целия пост
# 5

а пиле с картофи но на фурна но не бели картофи а като манджа така каза мъжа ми  Rolling Eyes
Пилето нарязано на порции се позапържва от всички страни(за да се запечата месото и соковете да останат вътре),добавя се 1 глава лук нарязана ситно,1 морков на кубчета.Като омекне лука и моркова се добавя 1 с.л. червен пипер,налива се гореща вода,колкото да покрие месото,сол,няколко зърна черен пипер,2 домата от консерва и се вари да полуготовност.
В тава се нарязват картофите,посоляват се.Сместта от тенджерата се прехвърля в тавата,разбърква се леко.Ако трябва се добавя малко вода до средата на картофите.Пече се до готовност.Накрая се поръсва с пресен магданоз.
Виж целия пост
# 6

   Пилето нарязвам на части и ги задушавам с две глави лук.След това слагам червен пипер и след още няколко минути прибавям в тенжерата гореща вода.Може да се сложи и един пилешки бульон.Когато месото е полу готово прибавям картофите.Слагам чубрица, черен пипер, магданоз, по желание може и вегета.Като омекнат картофите прибавям домати от консерва.Когато манджата е готова, препичам в тиган брашно, слагам малко масло и леко запържвам, получава се страхотна миризма.Всичко изсипвам в тава и запичам във фурната.
Виж целия пост
# 7
Деси, ако готвиш с пресни домати би могло да киселее. Добавя се малко захар, колко точно изпробвай, въпрос на вкус. Simple Smile
С консервирани не киселее.
Виж целия пост
# 8
Аз го правя така: в тавичка от йена нареждам пилешки филета ( правя най-често само с филета, но може и с пил. бутчета и пр.), и отгоре ги заливам с предварително пасирана консерва домати. Като в така приготвеното дом.пюре слагам нарязан на ситно магданоз, и 5-6 скилидки чесън. Заливам филетата и във фурната да се пекат. Вече готови отново ги поръсвам с малко магданоз. Бързо, лесно и вкусно. Месото става крехко и сочно, а и доста ароматно от чесъна и магданоза. Пропуснах да кажа, че в началото слагам и капака на йената, който махам като са вече полу готови, та да се позапече малко.
Виж целия пост
# 9
Деси, ако готвиш с пресни домати би могло да киселее. Добавя се малко захар, колко точно изпробвай, въпрос на вкус. Simple Smile
С консервирани не киселее.
с домашни в буркан готвя,ама киселее като сложа повече.Вече ще слагам захар
Виж целия пост
# 10
Пиле с картофи

Сварявам пилето. Запържвам глава лук, червен пипер, сол, черен пипер и джоджен. Добавям вода, за да не загори пипера. ИЗсипвам запръжката при картофите - обелени и нарязани в тавата. Разбърквам. Слагам пилето. Заливам с топла вода. Пека на умерена фурна. Не слагам домати, защото "вкочаняват" картофите заради киселото.
Виж целия пост
# 11
Утре ще сготвя пилето!  eat
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия