Здравейте, момичета!
Пускам темата в този подфорум, защото се надявам тук най-много момичета и жени да я видят.
Получих този текст от клиниката по стерилитет, която посещавам и за чието електронно списание съм абонирана. Подпишете се, кой знае, може пък да постигнем нещо. Аз се старая да не губя вяра. Прегръщам всички ви и ви благодаря!  Hug
ПЕТИЦИЯ
Европейска асоциация срещу рака на маточната шийка
СТОП на рака на маточната шийка в Европа
Всяка година в Европа 50 000 жени заболяват и 25 000 умират от рак на маточната шийка. Ефективните програми за масов скрининг могат да предотвратят до 80% от тези случаи. Новите технологии, ако са приложени правилно в рамките на програмите за организиран скрининг, могат да доведат до намаляване честотата на рака на маточната шийка и да предотвратят почти всеки случай с това заболяване в Европа.
Ние, подписалите се, призоваваме Парламента на Европа, Европейската комисия и правителствата на всички европейски страни:
1. Да работят заедно за прилагането на ефективни профилактични програми, в съответствие с препоръките на Съвета на Европейския съюз и Европейските указания за високо качество на скрининга за рак на маточната шийка.
2. Да подкрепят създаването на програми за разпространение на здравни знания, за да могат всички жени да се убедят в необходимостта от профилактика на рака на маточната шийка и напълно да се възползват от достъпните за тях услуги.
3. Да улеснят обмяната на опит между европейските страни, така че всички да могат да извлекат полза от най-добрите европейски достижения в тази насока.
4. Да подкрепят независимите научни изследвания, целящи установяване на най-подходящите средства при прилагане на нови скринингови методи и ваксини срещу човешкия папиломен вирус (HPV), за да се постигне максимално намаление на рака на маточната шийка в Европа.
5. Да признаят и подкрепят съществената роля на благотворителните и неправителствените организации, на пациентските групи и доброволците в инициативата за намаление на рака на маточната шийка в Европа.
Екипът на САГБАЛ „Д-р Щерев” призовава всички свои пациенти и приятели:
Подкрепете инициативата за превенция на рака на маточната шийка!
Подпишете петицията „СТОП на рака на маточната шийка в Европа” и помолете приятелите си да направят същото!
Петицията е публикувана на интернет сайта www.CervicalCancerPetition.eu.
Ако работим заедно, ние можем да осигурим животоспасяващите мерки за всички, които се нуждаят от тях.
Символ на инициативата за превенция на рака на маточната шийка е перлата мъдростта, така, както розовата панделка символизира борбата с рака на гърдата.
Всеки от специалистите от САГБАЛ „Д-р Щерев” ще носи перлата в знак на съпричастност и подкрепа на кампанията.
Научете повече за този символ на www.PearlofWisdom.eu.
Виж целия пост