Ястия в гювеч

  • 17 358
  • 10
Темата ми не е много лятна, но ви моля да споделите л\бимите си ястия в сготвени в глинен г\веч. Току що се сдобих с такава придобивка и искам да я пробвам. Simple Smile
Виж целия пост
# 1
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=20079.0
Ако поровиш повечко във форума, и други рецепти ще откриеш, тук са събрани в подобна тема.
Виж целия пост
# 2
Аз готвя много неща в глинен гювеч - като почнеш от традиционнен гювеч, минеш през зеле, зален фасул, боб и т.н и стигнеш до разни пържолки с екстрички Grinning Става много вкусно, особено ако въпросния гювеч има и капак и можеш да позадушиш ястието Wink
Виж целия пост
# 3
Снощи правих пиле в гювеча, обикновено го ползвам за пълнени чушки и капама. Както е писала Лулуто и боба и зелето в гювеча стават много вкусни. Wink
Виж целия пост
# 4
То каквото и да сложиш вътре все хубаво става Wink
Виж целия пост
# 5
ами аз правя много неща в глинения гювеч, но сега ще ти напиша нещо много лесно и вкусно
купуваш свинско месо(колкото прецениш), едно топено сирене и гъби
на дъното на гювече слагаш малко масло, слагаш нарязаното месо(на хапки, каквито ти прецениш), нарязваш топеното сирене(цялото) и слагаш и гъбите
подправяш със сол и черен пипер, сипваш малко вода и печеш с капак около час и половина и после махаш капака и печеш още малко
дано да ти хареса
Виж целия пост
# 6
Благодаря на вкл\чилите се.
Какточно правите боба? Слагате всичко и го варите във фурната ли? newsm78
Виж целия пост
# 7
За боба- в тази тема имаше една рецепта как се прави с наденички- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=20079.msg402338#msg402338
Виж целия пост
# 8
За да не се губи време, боба с първата вода варя в тенджера. След като сменя водата, отново в тенджера го варя още час и тогава го прехвърлям в гювеча с останалите продукти. По този начин съкращавам наполовина процеса във фурната, че то в тия горещини...
Виж целия пост
# 9
От Котел:) Толкова романтичен град!
Добре, но аз съм чувала за някакво варене на боба във фурната и се готви цяла нощ. За него питах.
А какви останали продукти слагаш Арина? Месни ли?
Виж целия пост
# 10
Да, може и цяла нощ да се готви на много слаба фурна, но не е препоръчително за този сезон.
Колкото до продуктите, за мен задължителни са лук, морков, чушка /може и люта/, домати. За аромат използвам магданоз повечко, по няколко листенца гюзум и девисил.
Месен вариант: пушени гърди, наденичка, пушена сланинка.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия