Овесен сладкиш с ябълки и канела

  • 30 113
  • 67
Много рядко ползвам маргарин, особено за сладкиши, но днес експериментирах и резултатът беше повече от добър. Да не кажа, че направо беше зашеметяващо вкусен  Crazy



Овесен сладкиш с ябълки и канела







Разбивате 250 гр. маргарин /аз ползвах Белла, не че нещо, но да кажа, защото на мен ми се получи много добре Peace/ с 1 ч.ч. захар, докато се получи крем. Без да спирате разбиването, добавяте едно по едно 3 яйца.  След това, без да спирате бъркането, прибавяте 1 ч.ч. овесени ядки, 1 1/2 ч. чаша брашно, в което сте прибавили 1 бакпулвер и 2 суп. лъжици канела. Накрая, бъркайки внимателно с дървена лъжица, прибавяте 3 ябълки, обелени и нарязани на кубчета.

Предварително намазнявате формата, в която ще печете, и я посипвате с 1/2 чаша захар, смесена с 1 ч.л. канела. Така се получава невероятно вкусна хрупкава коричка  Crazy Изсипвате готовата смес и печете 40 минути на предварително загрята фурна на 190 градуса. За всеки случай, преди да извадите проверете с клечка за зъби  Peace

Изчаквате 5 минути, обръщате в подноса и посипвате с пудра захар.


Тук е току-що изпечен                                           и поръсен


 
Виж целия пост
# 1
 smile3501
много апетитно изглежда, довечера ще го забъркам. Тъкмо се чудех какво да правя с ябълките които никой не иска да яде  smile3506
Виж целия пост
# 2
Ей, страхотен е!  Peace
Как не го видях по-рано....... Във фурната ми вече се пече кекс.........  Sad
Виж целия пост
# 3
А с какви  ядки - фини или  не? Смилат ли се?
Виж целия пост
# 4
много добре изглежда, благодаря за рецептата  bouquet
Виж целия пост
# 5
А с какви  ядки - фини или  не? Смилат ли се?

Да, фини овесени ядки, но не се мелят или нещо друго, слагат се директно  Peace
Виж целия пост
# 6
Нямам търпение да дойде утре, та да го спретна  Grinning.......лелее направо ми замириса  ooooh!
Виж целия пост
# 7
Изтупвам тази прекрасна рецепта от прахта - невероятно вкусно стана!
Поздравления за авторката и идеята й за овесен сладкиш с ябълки и канела   bouquet
Виж целия пост
# 8
  Ей сега ще го забъркам! smile3508Тъкмо се чудех,какво сладичко да сготвя.... Rolling Eyes
  Забърках сместа.Доста гъстичка ми се вижда...... Thinking
Виж целия пост
# 9
Забърках сместа.Доста гъстичка ми се вижда...... Thinking

Стана ли?  Simple Smile
Виж целия пост
# 10
 Ей сега ще го забъркам! smile3508Тъкмо се чудех,какво сладичко да сготвя.... Rolling Eyes
  Забърках сместа.Доста гъстичка ми се вижда...... Thinking

Селма, не се притеснявай, по-гъста става от обикновеното наистина  Peace Това не пречи на крайния резултат обаче  Wink Дано да ти се получи и да ти е сладко!  chef
Виж целия пост
# 11
   Момичета....Явно моята форма не понася ръсене със захар......
   Сладкишът ми залепна за дъното и едвам го извадих. Crazy
   Въпреки че не го докарах на хубост,трябва да призная че вкуса му е ВЕЛИКОЛЕПЕН! Hug
  Цецето,много благодаря за рецептата!  bouquet
  Непременно ще я пробвам отново,като за съжаление ще се откажа от хрупкавата захарно-канелена коричка или.......освен да ме посъветваш нещо? newsm78
  Това е снимката на резултата. Embarassed

Виж целия пост
# 12
Селма, а ти намаза ли хубаво формата с масло, преди да поръсиш със захар? Формата ти е незалепваща, нали? Не знам какво да те посъветвам  newsm78 Освен ако си намазала с маргарин, пък той има по-високо водно съдържание, затова да е залепнала?

Абе важното е, че ви е било вкусно, пък другия път ще го докараш  Hug
Виж целия пост
# 13
  Намазах формата с олио.Даже после си мислех,че може би трябваше с маргарин......
  Формата е незалепваща,да. Peace

  Хапваме го с огромно удоволствие,да знаеш! Grinning
Виж целия пост
# 14
Имам един въпрос към Цецето - може ли с масло вместо маргарин, и може ли с кафява захар/
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия