Рецепта за ЩУКА?

  • 14 950
  • 10
Здравейте Simple Smile
Купих щука, но ми се иска този път да направя нещо по различно от панирана.
Така, че много ще се радвам да споделите някои идеи:)
Виж целия пост
# 1
Щуката най ми се нрави пържена. Нищо, че е нездравословно...
Виж целия пост
# 2
На мен пък ми харесва най-много печена в тава. Само с малко мазнина и сол.
Виж целия пост
# 3
Erica а като я печеш цяла ли я слагаш или пак я режеш на парчета?
Виж целия пост
# 4
Ние харесваме щуката по следния начин: в тавичката в която ще се пече ястието се запържва / аз задушавам/ няколко глави лук. Когато е готов се маха от огъня и се добавя 1 връзка магданоз и се разбърква. върху лука и магданоза се реди рибата на шайби и се залива със заквасена сметана разбита с вода . Подправки слагам само сол и черен  пипер. Ястието се пече на умерена фурна до готовност. По този начин щуката става супер Crazy
Виж целия пост
# 5
ММММ musiiv звучи доста добре Simple Smile Ще пробвам:) Колко сметана слагаш долу горе?
Виж целия пост
# 6
Аз я правя на сол, във фурната- солта "изпива" мазнината на рибата и става много лека и приятна..
Виж целия пост
# 7
ММММ musiiv звучи доста добре Simple Smile Ще пробвам:) Колко сметана слагаш долу горе?
Зависи от количеството, но горе - долу колкото да покрие рибата.
Виж целия пост
# 8
Ние харесваме щуката по следния начин: в тавичката в която ще се пече ястието се запържва / аз задушавам/ няколко глави лук. Когато е готов се маха от огъня и се добавя 1 връзка магданоз и се разбърква. върху лука и магданоза се реди рибата на шайби и се залива със заквасена сметана разбита с вода . Подправки слагам само сол и черен  пипер. Ястието се пече на умерена фурна до готовност. По този начин щуката става супер Crazy

musiiv   bouquet, благодаря ти!
Не се бях сещала, че може и така.
Много е трудно да докараш тая суха риба на вкус на фурна. Аз до сега съм я мариновала поне два часа предварително със зехтин и подправки.
Виж целия пост
# 9
Аз май само пържена я правя  Blush
Виж целия пост
# 10
Аз я правя на сол, във фурната- солта "изпива" мазнината на рибата и става много лека и приятна..

аз така пека пиле Simple Smile
но не съм пробвала за риба newsm78 Странно, но на мен щуката като че ли не ми се струва мазна, даже по скоро суха  newsm78

Вчера я правих пак панирана  Embarassed но този оър панировката беше сусам+царевично брашно. Пирво топнах рибата в яйце, после в панировката и пак в яйцата. Стана много хубава  Peace Следващия пут на ред е рецептата на  musiiv   Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия