Вегетарианска мусака?

  • 11 286
  • 15
Рових в нета, но подходяща рецепта не намирам.
Наскоро пробвах в едно заведение една такава мусака и останах очарована.
Помня, че в нея имаше картофи, тиквички, разни други зеленчуци. Както и някаква заливка.
Ориз нямаше.

Някой ако знае рецепта за подобна мусака ще съм безкрайно благодарна   bouquet
Виж целия пост
# 1
Да ще е интересно да видим една такава рецепта.
Виж целия пост
# 2
ами просто вместо кайма слагаш соев гранулат, приготвен като каймата или натропшено тофу...
всичко останало си правя като мусаката за месоядни.
ти като искаш си сложии тиквички....
Виж целия пост
# 3
Ами аз съм правила нещо такова. Ако искаш, пробвай това, но пропусни ориза Peace
Виж целия пост
# 4
Задушавам 1 глава лук,1 морков наситно,прибавям 2 шепи смлени орехи.Когато се позапържи слагам черен,червен пипер пипер,малко чубрица.
В тавата нарязвам картофи,тиквички,магданоз.Изсипвам задушената смес и разбърквам.Наливам гореща вода ,колкото да се покрият зеленчуците и слагам във фурната.Като омекнат картофите слагам една заливка от 1 яйце+кисело мляко и 1 с.л. брашно.Като се запече заливката - готово.При сервиране понякога отгоре настъргвам малко кашкавал да се поразтопи от топлината на порцията и поднасям.
Виж целия пост
# 5
Задушавам 1 глава лук,1 морков наситно,прибавям 2 шепи смлени орехи.Когато се позапържи слагам черен,червен пипер пипер,малко чубрица.
В тавата нарязвам картофи,тиквички,магданоз.Изсипвам задушената смес и разбърквам.Наливам гореща вода ,колкото да се покрият зеленчуците и слагам във фурната.Като омекнат картофите слагам една заливка от 1 яйце+кисело мляко и 1 с.л. брашно.Като се запече заливката - готово.При сервиране понякога отгоре настъргвам малко кашкавал да се поразтопи от топлината на порцията и поднасям.

TheNMaster, този начин със смлени орехи за мен е непознат, но звучи много обещаващо! Благодаря за идеята! Ще го приложа следващия път  bouquet

Виж целия пост
# 6
Смелните орехи са вместо кайма(или соевия гранулат както казва Ася)....
Кюфтета от смлени орехи по нищо не се различават от месните...Колко пъти съм правила и никой не познава,че това не е месо  hahaha hahaha hahaha
А в постни лозови сърми също слагам смлени орехи....

Абе супер си става... Peace
Виж целия пост
# 7
Да ви кажа, че съм яла вегетарианска мусака в която имаше патладжан(пържен) ориз, домат и пипер. Как е готвено незнам, но е много вкусно.
Някой дали знае рецепта за това. Правят го в известна верига заведения за бързо хранене(така да го нарека)
Виж целия пост
# 8
Да ви кажа, че съм яла вегетарианска мусака в която имаше патладжан(пържен) ориз, домат и пипер. Как е готвено незнам, но е много вкусно.
Някой дали знае рецепта за това. Правят го в известна верига заведения за бързо хранене(така да го нарека)

Moyata recepta za postna musaka e podobna-2-3 patladjana se obelvat i na kub4eta, 2 tikvi4ki na kub4eta, 5-6 kartofa na kub4eta, 1 luk, domateno pure, 1 nastargan morkov, 2 bulyona. Luka i vsi4ki zelen4ıci se zaparjvat v okolo 100ml. olio leko (za lubitelite na po-nezdravostolvnata hrana kato men-okolo 15 mın.) pri postoyanno barkane, dobavya se dom pure i se barka o6te malko. Vsi4ko se izsipva v tavata i se zaglajda s darvenata lajica. V edna supena kupi4ka v gore6ta voda raztvaryam 2 zelen4ukovi bulyona, 4erven 4eren piper, sol, kopar, 4ubrica i zalivam tavata-taka podpravkite pronikvat ravnomerno navsyakade. Pe4e se dokato zavri i oshte 30. min. Zalivkata e kato na musaka s kaima-kiselo mlyako 1 kofi4ka s 2-3 yaica, lajica bra6no i sol i se zapi4a do svetlo kafyava kori4ka.

Vseki, koito e opital tazi musaka e ostanal o4arovan. Vkusa se dalji nai-ve4e na zaparjvaneto spored men, koyato ya pravı ne tolkova leka za hora s yazvi i drugi, no vkusa e........... Rolling Eyes
Виж целия пост
# 9
Аз съм правила такава мусака и слагам възможно повече зеленчуци,като видове.Един път сложих тиквичка,патладжан,зелен боб,грах,картофи,моркови,гъби,лук,1-2 скилидки чесън,домати и чушки-по възможнжст печени,подправки по желание.Заливката е като на другата мусака.Може да Ви се види странно за съчетанието на някои зеленчуци,но аз я харесвам така.
Виж целия пост
# 10
...
TheNMaster, този начин със смлени орехи за мен е непознат, но звучи много обещаващо! Благодаря за идеята! Ще го приложа следващия път  bouquet
...
И аз съм много впечатлена от този вариант  Thinking . Трябва да пробвам  Whistling
Виж целия пост
# 11
Моята вегетарианска мусака е с Витабел-соя на гранули1 лук, картофи, домати от буркан и от замразените миксове със зеленчуци слагам. Гледам да има и царевичка, че много я обичам. Заливка правя с яйце и мляко, но може и само с настърган кашкавал- става и с растителен.
Виж целия пост
# 12
Момичета,а освен растителния кашакавал може ли да има някаква друга алтернатива на заливката,която да не е с яйца и мляко Crazy
Виж целия пост
# 13
Момичета,а освен растителния кашакавал може ли да има някаква друга алтернатива на заливката,която да не е с яйца и мляко Crazy
Брашно, вода и соево мляко.
Виж целия пост
# 14
Doro  Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия