Бял сос?

  • 957
  • 7
Ще пържа свински черен дроб и ми се иска и някакво бяло сосче за него. Идеи?

Благодаря.  Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Аз го обичам със сос тартар или нещо подобно на него--майонеза, кисели краставички, горчица, кисело мляко и подправки на вкус.
Виж целия пост
# 2
ако искаш топъл сос- направи класически бешамел,но като го дръпнеш от огъня, му добави 1-2 с.л. заквасена сматана и 1 връзка копър. Става великолепен , Аз лично го обичам с повечко сметана.В бешамела сложи 1 кубче бульон- говежди
Виж целия пост
# 3
За пръв път чувам да се яде дроб със сос  newsm78. Ние обикновено го ядем с паниран лук и картофено пюре.
Виж целия пост
# 4
За пръв път чувам да се яде дроб със сос  newsm78. Ние обикновено го ядем с паниран лук и картофено пюре.

аз го правя с лучено-доматен сос, но сега искам да е по-различно
Виж целия пост
# 5
И аз правя бешамела с кубче бульон, но вместо сметана слагам прясно мляко  Flutter
Виж целия пост
# 6
аз също го правя с прясно мляко ,а накрая слагам малко сметана ,която му придава различен и много приятен вкус.Таня 33, ето ,че научи нещо ново. опитай няма да съжаляваш
Виж целия пост
# 7
Сготвих!  Grinning
Опържих оваляния в бяло брашно+царевично+малко сода дроб. Намазах всяко парче с пасирана каша от магданоз+копър+чесън+соев сос.
Отделно забърках нещо като бешамел- кофичка кисело мляко+2 яйца+3л брашно+1 чаша пилешки бульон+пикатнита+сока на половин лимон+черен пипер+100г вино+бучка масло.

Ухае вълшебно, да видим дали е вкусно....  Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия